Laserbehandeling voor huidverjonging en ontharing bij Dr. Danau

Hoe werkt een laserbehandeling?

Laser is de afkorting van Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation. Een laser zendt in zeer korte tijd een enorme hoeveelheid licht met een welbepaalde golflengte uit. Het licht van de laserstraal wordt geabsorbeerd door specifieke structuren van de huid afhankelijk van de golflengte. Deze worden dan beschadigd, terwijl andere onderdelen het licht niet absorberen en bijgevolg gespaard blijven. De laser is dus in staat selectief specifieke doelwitten in de huid te beschadigen en zo de structuur van de huid zichtbaar te verbeteren.

Laserbehandeling

Welke structuren worden beschadigd, wordt onder andere bepaald door het type laser en de sterkte van de straling. Dit betekent dat met één laserapparaat niet alle huidafwijkingen behandeld kunnen worden. Om een goed resultaat te bereiken, moeten zowel het juiste apparaat als de juiste instellingen gekozen te worden. Hieronder kan je meer lezen over de soorten laserbehandelingen.

laserbehandeling

Clearlift

  • Verbetert fijne lijntjes, rimpels en vasculaire/gepigmenteerde laesies.

  • Er ontstaat een gecontroleerde dermale wond (tot 3 mm in diepte) zonder de overliggende epidermis te beschadigen.

  • Geen verdovende voorbehandeling nodig – delicaat genoeg voor het gebied rondom de ogen, nek, mond en het decolleté.

  • Snelle behandeling, nagenoeg pijnloos, geen hersteltijd

  • Ook te gebruiken voor het verwijderen van tatoeages, schimmelnagels en voor alle huidtypes (Fitzpatrick I-VI).

Het Q-Switched laser handstuk bevat tips voor de behandeling van diepe pigmentatie en maakt onderdeel uit van het ClearChoice protocol ter behandeling van schimmelnagels. De Q-Switched laserbehandeling kan toegepast worden op het gehele lichaam en biedt ontzettend veel voordelen, omdat het een enkele laser module is die gebruikt kan worden op een verschillende lichaamsdelen.

Complete huidverjonging

Deze nieuwste lasertechnologie zorgt voor een volledige huidverjonging. Enerzijds wordt de huid vernieuwd door nieuwe huidcellen aan te maken en anderzijds stimuleert het de collageen aanmaak zodat u terug een gezonde rimpelvrije huid krijgt.

Deze behandeling is ideaal voor huidvernieuwing van gezicht, hals, decolleté en handen. Tevens biedt dit een oplossing voor (acne) littekens en striemen.

Bij fractionele laserbehandelingen wordt de huid behandeld met microspots laserlicht ter grootte van een pixel. Deze zorgen voor een inkrimpingseffect ter hoogte van de epidermis, waardoor lifting van de huid bekomen wordt. Bovendien dringt dezelfde puls door tot diep in de dermis waar het laserlicht de aanmaak van collageen stimuleert en versterkt. Hierdoor wordt een versteviging en een verdikking van de onderliggende steunweefsels van de huid bekomen waardoor de huid aan elasticiteit wint.

Behandeling van pigmentvlekken

Als gevolg van zonschade, zwangerschap, hormonale onbalans of huidveroudering kunnen er zich op de meest blootgestelde delen van de huid donkere vlekken voordoen, deze worden ook wel eens ouderdomsvlekken genoemd.

Daardoor heeft men vaak de indruk dat de huid er ouder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Door de efficiënte behandeling van deze pigmentstoornissen bekomt men niet alleen een verwijdering van deze storende donkere vlekken, maar bovendien ziet de huid er ook jonger en frisser uit. Een doeltreffende manier om de normalisering van de huidpigmentatie te bekomen is via lichttherapie.

Definitief ontharen

Ontharing was zo een vaak terugkerende lijdensweg… Definitieve ontharing was voor velen een droom. Vandaag wordt deze droom werkelijkheid met de techniek van Super Hair Removal Lichttherapie! Na 5 tot 8 behandelingen is tachtig tot negentig procent van de ongewenste haren definitief weg.

De SHR-ontharingsmethode is een revolutionaire technologie voor haarvermindering. Het is het allereerste vrijwel pijnloze ontharingssysteem. Het unieke “In-motion” systeem zorgt voor een geleidelijke opwarming van de haarwortels in de subdermale oppervlak van uw huid. Het haartje laat los en de haarwortel is niet meer in staat om een nieuwe haar te laten groeien. Dit resultaat is al na een aantal behandelingen te bereiken. Door het heen en weer bewegen van de laserhouder over uw huid kunnen nabij gelegen haarwortels niet over het hoofd worden gezien.

Tattooverwijdering

Ongewenste donkere en meerkleurige tattoos kunnen veilig en effectief worden verwijderd met laserbehandelingen. Met behulp van een combinatie van lasergolflengten die inwerken op verschillende inktkleuren, breken de bundels met hoge lichtintensiteit de inktdeeltjes in de tattoo af, en komt gave, inktloze huid tevoorschijn met minimaal risico op littekens of hypopigmentatie.

De Q-Switched Nd:YAG 1064 nm-laser met hoog vermogen is ideaal voor het behandelen van donkere inktkleuren (zwart, blauw en groen), terwijl de 532 nm-golflengte effectief is bij lichtere inktkleuren (rood, oranje en geel). De behandeling breekt inktdeeltjes op mechanische wijze af zonder thermische schade aan te richten, zodat de tattoo verbleekt met minimaal risico op littekens of hypopigmentatie.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.