Borstvergroting laten uitvoeren bij Kliniek Dr. Danau

Borstvergroting nabij Brussel

Een borstvergroting laten doen is wellicht een van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen in onze kliniek nabij Brussel. Door een borstaugmentatie te laten uitvoeren, kan de vorm en de grootte van de borsten veranderd worden. De gewenste esthetiek bereiken we door passende siliconen borstprothese te plaatsen in onze kliniek nabij Brussel.

Waarom een borstvergroting laten doen bij ons nabij Brussel?

Vooral vrouwen die altijd al kleine borsten hebben gehad en vrouwen die door zwangerschap of gewichtsverlies minder stevige of kleinere borsten hebben gekregen, laten een borstvergroting of borstaugmentatie uitvoeren. Mooie borsten vormen een essentieel deel van de vrouwelijkheid en zijn bepalend voor hoe we ons voelen. Gelukkig zijn vandaag de dag door middel van vergroting met siliconen borstprotheses prachtige en stevige borsten voor heel het leven mogelijk door onze specialisten in de buurt van Brussel!

Een borstaugmentatie uitvoeren en de veranderende anatomie tegengaan

Vraag je je af wanneer een borstaugmentatie laten uitvoeren precies nut heeft?  Borsten bestaan uit vetweefsel, klierweefsel, bloedvaten, zenuwen, melkgangen en lymfeklieren - dit alles wordt bedekt door de huid. De vorm van de borsten wordt vooral bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en klierweefsel. Jonge borsten bestaan vooral uit klierweefsel en zijn stevig, maar in de loop der jaren maakt het klierweefsel geleidelijk plaats voor zacht vetweefsel. Door de zwaartekracht en de vermindering van huidelasticiteit kunnen borsten gaan hangen naarmate de leeftijd vordert. Ook zwangerschap en gewichtsverlies hebben invloed op de vorm van borsten. De borsten bevatten geen spierweefsel, dus oefeningen om borsten te vergroten hebben geen effect. Dan biedt een borstvergroting, die je kan laten uitvoeren door ons in de buurt van Brussel, de perfecte oplossing.

Eerste consultatie om een borstvergroting te laten uitvoeren

Wil je graag een borstaugmentatie laten uitvoeren? Kiezen voor het laten doen van een borstvergroting is ook bij onze kliniek nabij Brussel een zeer persoonlijke aangelegenheid. Er is immers een grote verscheidenheid in maat en vorm mogelijk, waardoor een goed advies onontbeerlijk is. Tijdens een eerste gesprek met de arts zal uitvoerig ingegaan worden op de verschillende mogelijke behandelingen. Wellicht past een borstlift met implantaten wel beter bij jouw wensen. Ook worden hier zowel de voor- als nadelen, de risico’s en de verwachtingen besproken. Verder zal de arts je vragen stellen over jouw medische achtergrond en algemene fysieke gesteldheid, maar zullen ook je wensen en verwachtingen besproken worden.

Jouw arts staat ervoor garant dat je zo volledig mogelijk ingelicht bent, zodat je een goede beslissing kan nemen omtrent de borstcorrectie. Hij zal samen met jou zoeken naar de meest geschikte behandeling om tot een bevredigend resultaat te komen. Bij onze kliniek in Dilbeek, nabij Brussel, geeft. Dr. Wim Danau gedegen advies over de verschillende siliconen borstprothesen.

De borstprothese of -implantaat

Als je ervoor kiest om een borstvergroting bij onze kliniek nabij Brussel te laten doen, dan ben je ervan verzekerd dat er enkel implantaten en borstprotheses voor medisch gebruik worden gebruikt. Deze protheses zijn van een hoogwaardige kwaliteit en 100% betrouwbaar. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de materialen niet schadelijk zijn voor de gezondheid en bovendien is nu ook het bewijs voorhanden om te stellen dat siliconen borstimplantaten geen enkel verband hebben met borstkanker en eveneens geen andere ziektes veroorzaken. De door ons gebruikte borstprotheses en borstimplantaten zijn gemaakt van medisch goedgekeurde siliconen. Deze bestaan in ronde of druppelvormige (anatomische) vorm.

De borstprothesen die wij aanraden zijn gevuld met cohesieve siliconegel en worden gebruikt bij de betreffende ingrepen in onze kliniek nabij Brussel. Deze zullen nooit lekken, zelfs niet als er een scheur in komt. Een andere mogelijkheid is een fysiologische zoutoplossing als vulling. Deze kunnen echter wel lekken, maar worden door het lichaam zonder problemen opgenomen. Onze arts zal je hier extra over informeren, alsook over de maat van de borstprothesen.

De grootte van de borstprothesen hangt af van de huidige cupmaat en de verhoudingen van je eigen lichaamsbouw – hier informeert Dr. Wim Danau je over bij consultatie in de kliniek vlak bij Brussel.

Plaatsing

Bij het laten doen van een borstvergroting speelt ook de plaats van de borstprothese een belangrijke rol. Het borstimplantaat voor de borstvergroting kan ofwel onder de borstklier (subglandulair) of achter de borstspier (submusculair) geplaatst worden.

Onder de borstklier (subglandulair)

Deze plaats van de borstprothese geeft een goed resultaat wanneer er voldoende borstklierweefsel aanwezig is. Bij patiënten met weinig borstklierweefsel kan de protheserand echter bovenaan voelbaar zijn. Bij een vloeibare vulling kunnen ook rimpels zichtbaar worden en er is een iets grotere kans op kapselsamentrekking.

Borstvergroting met borstimplantaat onder de borstspier (submusculair)

Door een borstvergroting te laten doen met plaatsing achter de borstspier wordt het borstimplantaat bedekt met een extra spierlaag. Daardoor is de kans dat men de protheserand voelt duidelijk kleiner. Deze spierlaag geeft een druk op de bovenpool van het borstimplantaat, waardoor een ronde prothese meer een druppelvorm aanneemt na de borstvergroting. Het risico op kapselvorming is bovendien ook kleiner bij een submusculaire plaatsing.

Incisie bij een borstvergroting laten uitvoeren

De siliconen en met zoutoplossing gevulde borstimplantaten kunnen op drie verschillende manieren ingebracht worden bij het laten doen van een borstvergroting.

Door het tepelhof

De grootte van de incisie wordt bepaald door de grootte van het tepelhof. Bij deze techniek is men meer beperkt qua grootte van het implantaat, maar zal het litteken nagenoeg niet opvallen. Mocht je niet gelukkig zijn met de grootte en/of vorm van het tepelhof, dan kan je eventueel meer informatie aanvragen over een tepelcorrectie.

Via de borstplooi

Dit is de meest gebruikte toegangsweg. Ook grotere siliconen borstimplantaten kunnen zo ingebracht worden. Het litteken is hier ook weinig opvallend, omdat het gelegen is in de plooi onder de borst. Bij een heringreep is dit ook de meest toegankelijke weg.

Via de oksel

Ook via de oksel kan men een borstvergroting laten uitvoeren, maar de borstprothesen hebben meer de neiging tot verplaatsing naar boven via deze weg. Het litteken is niet op de borst gelegen en is onopvallend.

Na de borstvergroting

De ingreep duurt ongeveer een uur. Na de behandeling wordt een waterdicht verbandpleister aangebracht, alsook een speciale steunbeha om de borstimplantaten goed op de plek te houden. Enkel wanneer de borstprothese via de oksel wordt ingebracht, wordt soms een Redon-drain nagelaten voor 24 uur. Je kan dezelfde dag nog naar huis. Wel zul je gedurende een maand, dag en nacht, deze speciale, goed passende steunbeha moeten dragen. Deze ondersteunt de nieuwe vorm van jouw borsten en gaat zwelling tegen. Deze wordt onmiddellijk na de ingreep aangemeten.

Indien de wonden werden gehecht (met draadjes die niet vanzelf oplossen) mogen de hechtingen na twee weken worden verwijderd. Na drie weken mogen de littekens worden gemasseerd om de genezing te bevorderen.

Na de ingreep slaap je best in een zittende houding om de borstprothesen op zijn plek te houden. Op de rug liggen mag naar eigen gevoel, maar zeker niet op de buik of zij slapen gedurende de eerste weken. Doorgaans zijn bij borstvergroting met plaatsing achter de spieren de eerste vier dagen behoorlijk pijnlijk. Je krijgt dan ook een adequate pijnstilling voorgeschreven.

Het is aan te raden om een aantal dagen rust te nemen na een borstvergroting. Hierna kun je jouw dagelijkse activiteiten weer opnemen behalve zwaar tillen, sporten of hoog reiken. Deze inspanningen mag je pas hernemen na een maand.

Risico's en complicaties

Net als bij het laten doen van elke andere operatie kunnen zich bij een borstvergroting complicaties voordoen. Een wond kan nabloeden of er kan een infectie optreden. In zeldzame gevallen wordt een borstprothese of siliconen implantaat uitgestoten. De kans op complicaties is dus wel aanwezig, maar is klein. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en dik worden. Een wond die niet goed geneest, kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken.

Het lichaam vormt om elke ingebrachte (borst)prothese een bindweefsellaagje. Dit laagje wordt ook wel kapsel genoemd. Soms trekt het kapsel zich samen waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden. Het is onmogelijk te voorspellen bij wie dit gebeurt. Het komt wel voor dat er een verschil in kapselvorming is tussen twee borsten van dezelfde patiënt. Deze complicatie wordt veel onderzocht, maar er is nog geen oorzaak of behandeling voor gevonden. Wel wordt steeds meer gebruik gemaakt van borstprotheses met een ruwe buitenkant, waarbij overmatige kapselvorming minder lijkt voor te komen.

In zeldzame gevallen gaat een borstprothese kapot. Soms is dit te merken omdat er iets ‘knapt’ en omdat de borst anders aanvoelt of van vorm is veranderd. Een kapotte borstprothese moet meestal vervangen worden. Verder zijn er de normale risico’s van een narcose. Deze risico’s zijn niet groter of kleiner dan bij een andere ingreep. De anesthesist bespreekt alle informatie omtrent de anesthesie met je.

Het resultaat

Een borstvergroting laten doen, mogelijk bij onze kliniek nabij Brussel, is een chirurgische ingreep waarvan het eindresultaat niet direct na de behandeling te zien is. De zwelling moet afnemen en het borstweefsel en eventueel de borstspier zullen zich moeten aanpassen aan de nieuwe vorm van de borstimplantaten. Na ongeveer drie maanden heb je een goed zicht op het uiteindelijke resultaat. Let op dat de borstimplantaten tijd nodig hebben om volledig in te dalen. De totale geneestijd van een borstvergroting bevat zes tot negen maanden na het laten doen van de ingreep.

Het gevoel in de tepels kan in zeldzame gevallen een aantal weken anders zijn. Dit varieert van persoon tot persoon en van zeer gevoelig tot gevoelloos, maar je krijgt geleidelijk het normale gevoel in de tepels terug. De littekens kunnen de eerste paar maanden nogal rood zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en vervolgens praktisch verdwijnen.

Resultaten van een borstvergroting

Hieronder kan je enkele resultaten van het laten doen van een borstvergroting door Dr. Wim Danau terugvinden. Wil je meer foto’s bekijken van resultaten met siliconen borstimplantaten of borstprotheses bij onze kliniek in de buurt van Brussel? Aarzel dan niet om onze fotogalerij te bezoeken.

Bespreek jouw wensen in alle discretie

Contacteer Dr. Wim Danau te Dilbeek, vlak bij Brussel, om jouw wensen en de verschillende mogelijkheden voor een borstvergroting met borstimplantaten of borstprotheses persoonlijk te bespreken in alle discretie. Naast het laten doen van een borstvergroting behoort een borstverkleining overigens ook tot de mogelijkheden. Maak een afspraak door het contactformulier in te vullen, te bellen naar +32 468 31 79 89 of een e-mail te sturen naar dr.danau@telenet.be.

Voor

borstvergroting

2 x 260cc medium profile subpectoraal

Na

borstvergroting

2 x 260cc medium profile subpectoraal

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.