Botox laten zetten? Lees er alles over bij Dr. Danau!

Wat is botox?

Botox is een veilig en succesvol middel waarover inmiddels ruim 20 jaar ervaring bestaat in de cosmetische praktijk voor rimpelbehandeling. Deze behandelingen worden met succes gegeven om onder andere mimische rimpels, zoals fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels te doen verdwijnen of verminderen. Botuline toxine is één van de meest populaire behandelingen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn voor gezichtsverjonging! Daarnaast is een spierontspanner een uitermate geschikt middel om overmatig transpireren onder de oksels (hyperhidrosis axillaris) tegen te gaan waardoor meerdere malen per dag de bovenkleding verwisselen tot het verleden behoort. Tenslotte zijn er de laatste jaren ook gunstige effecten en resultaten bereikt bij het toepassen van een spierontspanner bij de behandeling voor vermindering van hoofdpijn en migraines.

Hoe werkt Botox?

Een behandeling met botox is eenvoudig en houdt in dat er op bepaalde plekken kleine hoeveelheden spierontspanner wordt ingespoten door middel van een zeer fijne naald. Het middel zorgt ervoor dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende spieren stagneert waardoor de spieren tijdelijk stil worden gehouden. Dit resulteert in verminderde gezichtslijnen en rimpels die veroorzaakt worden door deze spiertrekkingen.

spierontspanner

De behandeling

Een behandeling met botox neemt gemiddeld 15 minuten in beslag. Het resultaat is na twee tot drie dagen zichtbaar en optimaal na ongeveer twee weken. Het effect houdt vier maanden aan. Daarna kan een behandeling worden herhaald. Naarmate het middel vaker wordt toegepast blijft het effect ook langer merkbaar. In principe vindt er geen verdoving plaats voor een behandeling met spierontspanner omdat er gebruik wordt gemaakt van een hele fijne injectienaald. Deze geeft het gevoel van een speldenprik. Indien de klant dit toch nog bezwaarlijk vindt, kan er een verdovende crème worden gebruikt voorafgaand aan de behandeling.

Na de behandeling

Direct na het inspuiten kan er ter plekke enige roodheid en zwelling ontstaan. Dit trekt snel weg en is in de meerderheid van de gevallen na twintig minuten niet meer zichtbaar. Er is geen sprake van napijn. Na de behandeling krijgt de klant informatie met tips voor de eerste uren na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat is dat de huid minder tot geen rimpels meer vertoont op de behandelde gebieden. Tevens zorgt de behandeling ervoor dat er ook geen rimpels kunnen ontstaan.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.