Tepelcorrectie laten uitvoeren? Ontdek de mogelijkheden bij Dr. Danau!

Wat is een tepelcorrectie?

Een tepelcorrectie wordt vaak uitgevoerd omdat met het ouder worden het tepelhof groter kan worden. Veel vrouwen vinden dit niet mooi. Ook na zwangerschap komt het regelmatig voor dat de grootte van de borsten en de tepels zijn veranderd. Door een tepelcorrectie kan de vorm van de tepels aangepast worden naar wens.

Voor wie is een tepelcorrectie?

Wilt u een tepelcorrectie laten uitvoeren? Dan zit u goed bij Dr. Wim Danau in Dilbeek. Een tepel bestaat uit twee gedeelten; het tepelhof (gekleurde gedeelte rondom de tepel) en de tepel (uitstekende gedeelte). Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met tepelproblemen zoals te grote, asymmetrische, uitpuilende of ingetrokken tepels. De gemiddelde diameter van een tepelhof is ongeveer 4,5 cm.

tepelcorrectie

De ingreep

Een tepelcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving of onder algehele narcose. Deze ingreep kan worden gecombineerd met een borstvergroting of borstverkleining. De behandeling kan bestaan uit:

Verkleinen van het tepelhof

Indien het tepelhof wordt verkleind, wordt er een incisie rondom het tepelhof of direct rondom de tepel geplaatst, waarna de overtollige huid van het gepigmenteerde gedeelte van het tepelhof wordt verwijderd. De incisies worden gehecht met zowel oplosbare als niet oplosbare hechtingen. Het verkleinen van het tepelhof wordt vaak gecombineerd met een borstlift.

Inkorten van de tepel

Een te grote tepel verkleinen of inkorten door het verwijderen van klierweefsel en huid van de tepel.

Correctie van een ingetrokken tepel

Bij de correctie van een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes losgemaakt, waardoor de tepel niet meer naar binnen ‘getrokken’ wordt.

Na de ingreep

De eerste week dient u het rustig aan te doen en de instructies van de plastisch chirurg goed op te volgen. In de regel kan men na een tepelcorrectie borstvoeding geven. Vanwege de operatie aan en rondom de melkgangetjes kunnen we hierop echter nooit een garantie geven.

Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd zijn. Geleidelijk aan herstelt zich dit weer. De aanwezige littekens kunnen in het begin rood en vurig zijn, maar worden na verloop van tijd lichter. Ze verdwijnen echter nooit geheel. Het uiteindelijke resultaat van de tepelcorrectie is na een paar maanden zichtbaar.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.