Tepelcorrectie laten uitvoeren? Ontdek de mogelijkheden bij Dr. Danau!

Wat is een tepelcorrectie?

Een tepelcorrectie wordt vaak uitgevoerd omdat het tepelhof groter kan worden naarmate je ouder wordt. Ook na een zwangerschap komt het regelmatig voor dat de grootte van de borsten en de tepels zijn veranderd. Veel vrouwen vinden dit niet mooi! De oplossing? Door een tepelcorrectie kan de vorm van de tepels aangepast worden naar wens.

Voor wie is een tepelcorrectie geschikt?

Denk je erover om een tepelcorrectie te laten uitvoeren? Dan zit je goed bij Dr. Wim Danau in Dilbeek, vlak bij Brussel. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met tepelproblemen, zoals te grote, asymmetrische, uitpuilende of ingetrokken tepels. De gemiddelde diameter van een tepelhof is ongeveer 4,5 cm. Een tepel bestaat uit twee gedeelten; het tepelhof (het gekleurde gedeelte rondom de tepel) en de tepel (uitstekende gedeelte).

tepelcorrectie

De ingreep

Een tepelcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving of onder algehele narcose. Hier geeft de anesthesist meer informatie over. Deze ingreep kan worden gecombineerd met een borstvergroting of een borstverkleining. De behandeling kan bestaan uit:

Tepelhof verkleinen

Indien het tepelhof wordt verkleind, wordt er een incisie rondom het tepelhof of direct rondom de tepel geplaatst, waarna de overtollige huid van het gepigmenteerde gedeelte wordt verwijderd. De incisies worden gehecht met zowel oplosbare als niet-oplosbare hechtingen. Het verkleinen van het tepelhof wordt vaak gecombineerd met een borstlift.

Tepel inkorten

Een te grote tepel verkleinen of korten we in door het verwijderen van klierweefsel en huid van de tepel.

Correctie van een ingetrokken tepel

Bij de correctie van een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes losgemaakt, waardoor de tepel niet meer naar binnen ‘getrokken’ wordt.

Na de ingreep

De eerste week dien je het rustig aan te doen en de instructies van de plastisch chirurg goed op te volgen, zeker als je tegelijkertijd een borstcorrectie hebt laten uitvoeren. In de regel kan men na een tepelcorrectie borstvoeding geven. Vanwege de operatie aan en rondom de melkgangetjes kunnen we hierop echter nooit een garantie geven.

Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd zijn. Geleidelijk aan herstelt zich dit weer. De aanwezige littekens kunnen in het begin rood en vurig zijn, maar worden na verloop van tijd lichter. Ze verdwijnen echter nooit geheel. Het uiteindelijke resultaat van de tepelcorrectie is na een paar maanden zichtbaar.

Bespreek de mogelijkheden tijdens een persoonlijk consult

Contacteer Dr. Wim Danau te Dilbeek om jouw wensen en de verschillende mogelijkheden omtrent een tepelcorrectie persoonlijk te bespreken. Bij onze kliniek in de buurt van Brussel gebeurt dit in alle discretie tegen een correcte prijs. Wil je meer informatie of direct een afspraak maken? Bel dan naar +32 468 31 79 89, stuur een e-mail naar dr.danau@telenet.be of vul het contactformulier in.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.