Borstlift laten uitvoeren? Welkom bij Kliniek Danau!

Borstlift laten uitvoeren

Een borstlift laten uitvoeren, eventueel met implantaten, is vaak aangewezen wanneer de borsten gaan doorhangen door gewichtsverlies, elasticiteitsverlies bij het verouderen, zwangerschap of het geven van borstvoeding. Daardoor ontstaat een diepe borstplooi en bevindt de tepel zich vaak lager dan de borstplooi. Heb je zelf interesse om een borstversteviging of borstlift te laten uitvoeren? Lees verder en ontdek meer over deze ingreep.

Een borstlift met of zonder implantaten laten uitvoeren

Is de borst niet alleen verslapt, maar bovendien ook te weinig gevuld? Dan is het mogelijk een borstlift te combineren met het inbrengen van borstimplantaten. Het laten doen van een borstversteviging heeft zo het gewenste resultaat.

Bij een borstlift of borstreductie maakt de chirurg twee incisies. De eerste incisie loopt rond het tepelhof, de tweede incisie verloopt onderaan van het tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid (en eventueel vet en/of klierweefsel) wordt weggesneden, de tepel en tepelhof blijven verbonden aan het borstklierweefsel en worden naar een hogere positie verplaatst.

Indien gewenst kan tijdens de ingreep ook een tepelcorrectie worden uitgevoerd. De huid die boven de tepel ligt, wordt langs onder naar elkaar toegebracht. De nieuwe vorm van de borst wordt op deze manier gecreëerd. Het laten doen van een borstversteviging, al dan niet zonder implantaten, zorgt dus voor een gebalanceerd eindresultaat.

borstlift kliniek Danau

Na de ingreep

Afhankelijk van de gebruikte operatietechniek krijg je eventueel drains onder de huid om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze worden verwijderd na drie à vijf dagen. Je moet gedurende een maand een stevige beha dragen. Deze beha wordt dadelijk na de ingreep aangemeten zodat deze perfecte steun kan bieden na het laten doen van een borstversteviging.

De eerste weken ben je beperkt in de bewegingsvrijheid van armen en schouders. Het is aan te raden om niet te sporten of te tillen in deze periode. De draadjes worden verwijderd na een tiental dagen. De littekens zijn in het begin nogal roodkleurig, maar deze roodheid verdwijnt geleidelijk. Na twee weken postoperatief mogen de littekens gemasseerd worden met een hydraterende crème om de genezing te bevorderen.

Het resultaat van een borstlift te laten uitvoeren

Na ongeveer een maand kan het resultaat van de ingreep adequaat beoordeeld worden. De meeste vrouwen zijn héél tevreden en trots. Soms kan het zijn dat het litteken een beetje gecorrigeerd moet worden, dit is afhankelijk van de gebruikte operatietechniek. Deze correctie gebeurt meestal onder lokale verdoving en geeft een goed resultaat.

Risico's van een borstlift met of zonder implantaten te laten uitvoeren

Het risico bij een borstlift of borstversteviging met of zonder implantaten laten uitvoeren, wordt voornamelijk beïnvloed door drie factoren:

  • Roken: een patiënte die rookt, heeft duidelijk meer wondproblemen.

  • Systeemziektes: suikerziekte, zwaarlijvigheid, hartstoornissen en hoge bloeddruk geven een verhoogd risico op wondproblemen omdat de weefsels minder doorbloed zijn.

  • Hoogte van de tepel: hoe meer de tepel naar boven moet geplaatst worden, hoe groter het risico op gevoelsstoornissen of doorbloeding- stoornissen van de tepel.

Je arts zal je op de hoogte stellen van eventuele risico’s, rekening houdend met jouw persoonlijke situatie. Doorgaans zijn de risico’s echter klein.

De resultaten van een borstlift te laten uitvoeren

Hieronder kan je enkele resultaten van een borstlift door Dr. Wim Danau terugvinden. Wil je meer foto's bekijken? Aarzel dan niet om onze fotogalerij te bezoeken.

Ontdek in alle discretie wat er mogelijk is

Wil je meer informatie over het laten doen van een borstversteviging met of zonder implantaten? Dr. Wim Danau ontvangt je graag in de kliniek te Dilbeek, nabij Brussel, om in alle discretie jouw wensen te bespreken voor een borstlift. Maak een afspraak door te bellen naar +32 468 31 79 89 of stuur een e-mail naar dr.danau@telenet.be.

Voor

borstlift

Na

borstlift

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.