Borstlift laten uitvoeren? Welkom bij Kliniek Danau!

Borstlift

Een borstlift is vaak aangewezen wanneer de borsten gaan doorhangen door gewichtsverlies, elasticiteitsverlies bij het verouderen, zwangerschap of het geven van borstvoeding. Hierdoor ontstaat een diepe borstplooi en bevindt de tepel zich vaak lager dan de borstplooi.

Een borstlift verbetert de vorm en stevigheid van de borsten

Is de borst niet alleen verslapt, maar bovendien te weinig gevuld, dan is het mogelijk een borstlift te combineren met het inbrengen van een borstprothese.

borstlift kliniek Danau

De ingreep

Bij een borstlift of -reductie maakt de chirurg 2 incisies. De eerste loopt rond het tepelhof, de tweede verloopt onderaan van het tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid (en eventueel vet en/of klierweefsel) wordt weggesneden, de tepel en tepelhof blijven verbonden aan het borstklierweefsel en worden naar een hogere positie verplaatst.

Indien gewenst kan tijdens de ingreep ook een tepelcorrectie worden uitgevoerd. De huid die boven de tepel ligt, wordt langs onder naar elkaar toegebracht. De nieuwe vorm van de borst wordt op deze manier gecreëerd.

Het resultaat van een borstlift

Na ongeveer een maand kan het resultaat van de ingreep adequaat beoordeeld worden. De meeste vrouwen zijn héél tevreden en trots. Soms kan het zijn dat het litteken een beetje gecorrigeerd moet worden, dit is afhankelijk van de gebruikte operatietechniek. Deze correctie gebeurt meestal onder lokale verdoving en geeft een goed resultaat.

Na de ingreep

Afhankelijk van de gebruikte operatietechniek krijgt u eventueel drains onder de huid om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze worden verwijderd na ongeveer 3 à 5 dagen. U moet gedurende 1 maand een stevige BH dragen. Deze BH wordt u dadelijk na de ingreep aangemeten zodat deze perfecte steun kan bieden.

De eerste weken bent u beperkt in uw bewegingsvrijheid van armen en schouders. Het is aan te raden niet te sporten of te tillen in deze periode. De draadjes worden verwijderd na een 10-tal dagen. De littekens zijn in het begin nogal roodkleurig, maar deze roodheid verdwijnt geleidelijk. Na 2 weken postoperatief mogen de littekens gemasseerd worden met een hydraterende crème om de genezing te bevorderen.

Risico's bij een borstlift

Het risico bij een borstlift wordt voornamelijk beïnvloed door drie factoren:

  • Roken: een patiënte die rookt, heeft duidelijk meer wondproblemen.

  • Systeemziektes: suikerziekte, zwaarlijvigheid, hartstoornissen, hoge bloeddruk, … geven een verhoogd risico op wondproblemen omdat de weefsels minder doorbloed zijn.

  • Hoogte van de tepel: hoe meer de tepel naar boven moet geplaatst worden, hoe groter het risico op gevoelsstoornissen of doorbloeding- stoornissen van de tepel.

Uw arts zal u op de hoogte stellen van eventuele risico’s, rekening houdend met uw persoonlijke situatie. Doorgaans zijn de risico’s echter klein.

Resultaten borstlift

Hieronder kan je enkele resultaten van een borstlift door Dr. Wim Danau terugvinden. Wil je meer foto's bekijken? Aarzel dan niet om onze fotogallerij te bezoeken.

Voor

borstlift

Na

borstlift

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.