Liposuctie laten uitvoeren doe je bij Kliniek Dr. Danau!

Wat is liposuctie?

Liposuctie betekent letterlijk: op een fijne, esthetische manier onderhuids, overtollig vet weghalen. Net zoals bij de klassieke liposuctie, verwijderen we vetcellen op ongewenste plaatsen. Toch is de kans op huidonregelmatigheden veel kleiner. Ook zijn de pijn, de blauwe plekken en de vochtophoping na de ingreep beduidend minder. U kunt dus spreken van een veel patiëntvriendelijkere ingreep wanneer we vet weghalen door middel van liposuctie.

Wie komt in aanmerking voor een liposuctie?

Bij een goede diagnose kan bij 95% van de patiënten een uitstekend resultaat bereikt worden. Tijdens de medische consultaties die aan de ingreep voorafgaan, wordt er beslist over de te behandelen plaatsen en kijken we of de behandeling een oplossing biedt voor het figuurprobleem. Want al heeft deze methode iets ‘magisch’, dit wil nog niet zeggen dat men wonderen kan verrichten. Belangrijke elementen zijn de kwaliteit van de huid en het spierweefsel. Ook voor mensen met een algemeen overgewicht is liposculptuur niet de oplossing om hun vet kwijt te geraken. Het is aangewezen om eerst af te vallen, daarna kunt u vet laten weghalen.

liposuctie

De operatie zelf

Na plaatselijke verdoving brengen we via kleine sneetjes (3mm) een zeer dun buisje in het onderhuidse vetweefsel in. Via dit buisje spuiten we een vloeistof in om de plek verder ongevoelig en de vetcellen vloeibaar te maken. Hierdoor is het weghalen van vet nadien veel gemakkelijker. Met de recente vibrotechniek komen de vetcellen door minuscule trillingen nog beter los. Tenslotte zuigen we het vloeibare vet via dezelfde opening met een ultradun buisje af, en hierbij worden de lichaamscontouren gevormd. De duur van de operatie is afhankelijk van de hoeveelheid vet die we weghalen en het aantal plaatsen waar dat moet gebeuren. Gemiddeld duurt de behandeling tussen de anderhalf en tweeënhalf uur. Na de operatie wordt al onmiddellijk een liposculptuurbroek (lipopanty) aangepast. Dit is om de huid steun te geven en de zwellingen achteraf te beperken. Na wat rust kunt u diezelfde dag nog naar huis.

Voor- en nabehandeling

Om een optimaal resultaat te bereiken na het weghalen van vet, is het belangrijk dat het lichaam zo goed mogelijk is voorbereid op de ingreep. Met behulp van lymfedrainage (dit zijn massages om de vochtcirculatie in uw lichaam te activeren) en fytotherapie (plantaardige stoffen die het effect van lymfedrainage versterken en tevens bloeduitstortingen tegengaan) komen we hieraan tegemoet. De ongemakken die de kop kunnen opsteken na de operatie, zoals vochtophopingen, blauwe plekken en vermoeidheid, blijven een stuk geringer dankzij deze voorbehandeling. Een gelijkaardige nabehandeling versterkt dit positieve effect. Door u de juiste voor- en nabehandeling te geven, verzekeren we u ervan dat we op een verantwoorde manier het vet weghalen.

Da de operatie

De eerste week na het weghalen van het vet zult u last hebben van stijfheid en een beurs gevoel op de plekken die we behandelden. Vooral de eerste twee dagen is het mogelijk dat deze klachten intens zijn. Het is dan ook raadzaam het een paar dagen rustig aan te doen om uw lichaam de kans te geven in alle rust te herstellen. Na zeven à tien dagen verwijderen we de eventuele hechtingen. De littekens zijn bijzonder klein en worden op den duur vrijwel onzichtbaar. Om de littekenheling te optimaliseren, is het daarnaast raadzaam ze dagelijks te behandelen met een speciale littekenlotion.

De nieuwe contouren van uw lichaam worden na twee tot drie weken zichtbaar. Toch kan het nog drie à zes maanden duren voor u het uiteindelijke resultaat bereikt.

Resultaten liposuctie

Hieronder kan je enkele resultaten van liposuctie uitgevoerd door Dr. Wim Danau terugvinden. Wil je meer foto's bekijken? Aarzel dan niet om onze fotogallerij te bezoeken.

Voor

liposuctie

Na

liposuctie

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.