Liposuctie laten uitvoeren doe je bij Kliniek Dr. Danau!

Wat is liposuctie?

Liposuctie betekent letterlijk: op een fijne, esthetische manier onderhuids, overtollig vet weghalen. Net zoals bij de klassieke liposuctie verwijderen we vetcellen op ongewenste plaatsen. Toch is de kans op huidonregelmatigheden veel kleiner. Ook zijn de pijn, de blauwe plekken en de vochtophoping na de ingreep beduidend minder. Je kunt dus spreken van een veel patiëntvriendelijkere ingreep wanneer we vet weghalen door middel van liposuctie.

Wie komt in aanmerking voor vet weghalen middels een liposuctie?

Bij een goede diagnose kan bij 95% van de patiënten een uitstekend resultaat bereikt worden. Tijdens de medische consultaties die aan de ingreep voorafgaan, wordt er beslist over de te behandelen plaatsen en kijken we of de behandeling een oplossing biedt voor het figuurprobleem. Want al heeft deze methode iets ‘magisch’, dit wil nog niet zeggen dat men wonderen kan verrichten. Belangrijke elementen zijn de kwaliteit van de huid en het spierweefsel. Voor mensen met een algemeen overgewicht is liposculptuur niet de oplossing om hun vet kwijt te geraken. Het is aangewezen om eerst af te vallen, daarna kun je vet laten weghalen. Daarnaast vinden veel mensen het fijn om een mooie lichaamsverhouding te creëren, eventueel door het laten doen van een borstvergroting in combinatie met het weghalen van het vet.

liposuctie

De ingreep

Deze ingreep kan zowel onder plaatselijke als algemene verdoving uitgevoerd worden (afhankelijk van de te behandelen zones). Via kleine sneetjes (3mm) en met een fijne canule, wordt er een vloeistof in het onderhuidse vetweefsel geïnfiltreerd. Zo worden de te behandelen zones ongevoelig gemaakt en worden de vetcellen vloeibaar. Hierdoor is het weghalen van vet nadien veel gemakkelijker. Met de recente vibrotechniek komen de vetcellen door minuscule trillingen nog beter los. Ten slotte zuigen we het vloeibare vet via dezelfde opening met een ultradun buisje af, en hierbij worden de lichaamscontouren gevormd. De duur van de operatie is afhankelijk van de hoeveelheid vet die we weghalen en het aantal plaatsen waar dat moet gebeuren. Gemiddeld duurt de behandeling tussen de anderhalf en tweeënhalf uur. Na de operatie wordt al onmiddellijk een liposculptuurbroek (lipopanty) aangepast. Dit is om de huid steun te geven en de zwellingen achteraf te beperken. Na wat rust kun je diezelfde dag nog naar huis.

Voor- en nabehandeling

Om een optimaal resultaat te bereiken na het weghalen van vet, is het belangrijk dat het lichaam zo goed mogelijk is voorbereid op de ingreep. Met behulp van lymfedrainage (dit zijn massages om de vochtcirculatie in het lichaam te activeren) en fytotherapie (plantaardige stoffen die het effect van lymfedrainage versterken en tevens bloeduitstortingen tegengaan) komen we hieraan tegemoet. De ongemakken die de kop kunnen opsteken na de operatie zoals vochtophopingen, blauwe plekken en vermoeidheid, blijven een stuk geringer dankzij deze voorbehandeling. Een gelijkaardige nabehandeling versterkt dit positieve effect.

Na de operatie

De eerste week na de ingreep zal men last hebben van stijfheid en een beurs gevoel op de plekken die werden behandeld. Vooral de eerste twee dagen is het mogelijk dat deze klachten intens zijn. Het is dan ook raadzaam om het een paar dagen rustig aan te doen om het lichaam de kans te geven in alle rust te herstellen. Na zeven à tien dagen verwijderen we de eventuele hechtingen. De littekens zijn bijzonder klein en worden na verloop van tijd vrijwel onzichtbaar. Om de littekenheling te optimaliseren, is het raadzaam om de littekens dagelijks te behandelen met een speciale littekenlotion.

De nieuwe contouren van het lichaam worden na twee tot drie weken zichtbaar. Toch kan het nog drie à zes maanden duren voor het uiteindelijke resultaat zichtbaar is.

Resultaten liposuctie

Hieronder kan je enkele resultaten van liposuctie uitgevoerd door Dr. Wim Danau terugvinden. Wil je meer foto's bekijken? Aarzel dan niet om onze fotogalerij te bezoeken.

Bespreek de mogelijkheden tijdens een consult

Wil je vet laten weghalen? Neem contact op met Dr. Wim Danau te Dilbeek en maak een afspraak om de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie. Dit kan door te bellen naar +32 468 31 79 89, een e-mail te sturen naar dr.danau@telenet.be of door het contactformulier in te vullen. Daarnaast zijn er nog andere lichaamscorrigerende ingrepen mogelijk.

Voor

liposuctie

Na

liposuctie

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.