Facelift laten uitvoeren? Ontdek de mogelijkheden bij Dr. Danau!

Wat is een facelift?

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen om deze uit het gezicht te verwijderen. Bij de klassieke facelift wordt tijdens de operatie een incisie gemaakt van voor het oor tot achter het oor. De huid wordt aangespannen, de onderhuidse weefsels zoals spieren en vet gecorrigeerd en het huidoverschot verwijderd. Een facelift neemt ongeveer drie uur in beslag en vindt plaats onder lokale of algemene verdoving. U kunt op de dag van de operatie nog naar huis.

De verschillende soorten facelift

De minifacelift is een veel gevraagde operatie die zachter en eenvoudiger is dan de klassieke facelift. De MACS-lift (Minimal Access Cranial Suspension), S-lift, soft lift of ook wel minilift is een geavanceerde techniek voor natuurlijke gezichtsverjonging die wij in onze kliniek in Vlaanderen graag toepassen. De MACS-lift heeft vooral effect op de hals, de kaaklijn en hamsterwangen. De MACS-lift is minder ingrijpend dan de klassieke facelift en is alsnog in staat om de rimpels uit uw gezicht te verwijderen. Als u in onze kliniek in Vlaanderen een MACS-lift laat uitvoeren, bent u gegarandeerd van duurzame resultaten, een kleinere incisie en dus een sneller genezingsproces. De ‘mini’ in minilift staat dus voor mini-litteken en zeer korte herstelperiode!

facelift laten uitvoeren

Full Facelift

Bij de full-facelift wordt vanaf het middelste deel van het gezicht tot en met de hals, vet – en huidweefsel weggenomen en de spieren ingekort. Hiertoe maakt de arts een snede vanaf de haarlijn boven de slaap via de natuurlijke plooi voor en achter het oor naar de achterkant van het hoofd. De huid wordt hierna losgemaakt van het weefsel en de spieren. Overtollig vet wordt weggenomen en de spieren worden korter gemaakt. De huid wordt teruggelegd en strak getrokken en het teveel aan huidweefsel wordt verwijderd. Hechtingen worden in meerdere lagen aangebracht om de trekkrachten op de huid te verdelen. Indien gewenst wordt ook nog een snede in de plooi onder de kin gemaakt om ook de voorste halsspieren strakker te kunnen trekken. Het doel van deze facelift operatie is om de rimpels uit uw hele gezicht te verwijderen.

Minilift

De ingreep kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De chirurg maakt een sneetje in het haar ter hoogte van de slapen en boven het oor. Het litteken loopt verder in het oor. De huid van het gezicht wordt enigszins aangespannen om een heel harmonieus effect te verkrijgen met een natuurlijke verjonging van het gezicht tot gevolg. Als er sprake is van een dubbele kin, kan er tegelijkertijd een liposculptuur van de kin uitgevoerd worden.

Hierbij wordt een lift van de halsregio gedaan. De littekens bij deze operatie lopen verder naar achteren dan bij de MACS-lift. Ze lopen tot achter het oor en in de nekhaarlijn, om een maximale lift van de halshuid te verkrijgen. Soms wordt ook een sneetje gemaakt onder de kin om het onderhuids vetweefsel te verwijderen en het onderhuids bind- en spierweefsel strakker te hechten.

Wenkbrauwlift of Voorhoofdlift

Bij de wenkbrauwlift/voorhoofdslift worden de uitgezakte wenkbrauwen en voorhoofdshuid gelift. Alhoewel de wenkbrauwen en voorhoofd één geheel vormen met het aangezicht, wordt deze operatie vaak apart verricht en behoort het niet bij een full-facelift. Wel wordt deze operatie vaak gecombineerd met een bovenooglid- en onderooglidcorrectie.

Na de ingreep

Na afloop van een facelift wordt het gezicht ondersteund door een elastische muts. Dit dient als verband en moet ongeveer drie dagen blijven zitten. Na de operatie zijn uw gezicht en uw hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld twee weken, maar over het algemeen heeft u weinig last en pijn. Eén tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Een facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden. Soms kan een gezichtszenuw tijdelijk uitgeschakeld zijn en aanleiding geven tot tijdelijke verlammingsverschijnselen, zoals een hangende mondhoek of niet geheel kunnen sluiten van een ooglid. Gelukkig komen deze ernstige complicaties bijna nooit voor. Ook kunnen er na een facelift wat plekjes met vochtophoping of wat meer stugge plekjes op het gezicht ontstaan. Deze gaan vanzelf weer weg, maar u kunt ze ook laten behandelen door een schoonheidsspecialiste.

Resultaat facelift

Het uiteindelijk resultaat van een facelift of MACS-lift en in hoeverre we de rimpels uit uw gezicht konden verwijderen, is pas enkele weken na de operatie in onze kliniek in Vlaanderen zichtbaar. Bij een facelift wordt de huid weer glad en strak gemaakt, maar de rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u lacht en praat, verwijderen wij niet en zullen dus niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook de fijne rimpels rond uw mond en oogleden zullen door deze operatie niet geheel verdwijnen. Hiervoor moeten er aanvullende behandelingen zoals fillers of prp-behandeling ondergaan worden. U kan dit bespreken met de arts en vragen wat voor u de beste oplossing is. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van uw huid niet door een facelift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan.

Resultaten facelift

Hieronder kan je enkele resultaten van een facelift door Dr. Wim Danau terugvinden. Wil je meer foto's bekijken? Aarzel dan niet om onze fotogallerij te bezoeken.

Voor

facelift

Na

facelift

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.