MACS-Facelift laten uitvoeren? Ontdek de mogelijkheden bij Dr. Danau!

Wat is een MACS-facelift?

De MACS-facelift (Minimal Access Cranial Suspension), S-lift, soft lift of ook wel minilift is een geavanceerde techniek voor natuurlijke gezichtsverjonging die wij in onze kliniek in Vlaanderen graag toepassen. De minifacelift is een veel gevraagde faceliftoperatie binnen de gelaatschirurgie die zachter en eenvoudiger is dan de klassieke facelift. De MACS-lift heeft vooral effect op de hals, de kaaklijn en hamsterwangen. De MACS-facelift is minder ingrijpend dan de klassieke facelift en is alsnog in staat om de rimpels uit het gezicht te laten verwijderen. Als je in onze kliniek in Brussel een minieme faceliftoperatie laat uitvoeren, ben je gegarandeerd van duurzame resultaten, een kleinere incisie en dus een sneller genezingsproces. De ‘mini’ in minilift staat dus voor mini-litteken en zeer korte herstelperiode. Redenen genoeg om een facelift of MACS-lift te laten uitvoeren bij onze kliniek in Vlaanderen!

MACS-facelift en andere soorten faceliftoperaties bij onze kliniek nabij Brussel

Een faceliftoperatie is een ingreep waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken door een chirurg zoals Dr. Wim Danau, nabij Brussel. Vaak worden ook de dieper gelegen weefsellagen strakker getrokken om rimpels en plooien uit het gezicht te laten verwijderen. Bij de klassieke facelift wordt door de chirurg tijdens de faceliftoperatie een incisie gemaakt van voor het oor tot achter het oor. De huid wordt aangespannen, de onderhuidse weefsels zoals spieren en vet gecorrigeerd en het huidoverschot verwijderd. Een facelift neemt ongeveer drie uur in beslag en vindt plaats onder lokale of algemene verdoving. Je kunt op de dag van de operatie nog naar huis.

facelift laten uitvoeren

Full-facelift

Bij de full-facelift wordt vanaf het middelste deel van het gezicht tot en met de hals, vet- en huidweefsel weggenomen en de spieren ingekort. Hiertoe maakt de arts een snede vanaf de haarlijn boven de slaap via de natuurlijke plooi voor en achter het oor naar de achterkant van het hoofd. De huid wordt hierna losgemaakt van het weefsel en de spieren. Overtollig vet wordt weggenomen en de spieren worden korter gemaakt. De huid wordt teruggelegd en strak getrokken en het teveel aan huidweefsel wordt verwijderd. Hechtingen worden in meerdere lagen aangebracht om de trekkrachten op de huid te verdelen. Indien gewenst wordt ook nog een snede in de plooi onder de kin gemaakt om ook de voorste halsspieren strakker te kunnen trekken.

Minilift

De ingreep kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De chirurg maakt een sneetje in het haar ter hoogte van de slapen en boven het oor. Het litteken loopt verder in het oor. De huid van het gezicht wordt enigszins aangespannen om een heel harmonieus effect te verkrijgen met een natuurlijke verjonging van het gezicht tot gevolg. Als er sprake is van een dubbele kin, kan er tegelijkertijd een liposculptuur van de kin uitgevoerd worden.

Hierbij wordt een lift van de halsregio gedaan. De littekens bij deze faceliftoperatie lopen verder naar achteren dan bij de MACS-facelift in onze kliniek in Vlaanderen. Ze lopen tot achter het oor en in de nekhaarlijn, om een maximale lift van de halshuid te verkrijgen. Soms wordt er tijdens de MACS-lift, mogelijk bij onze kliniek in Vlaanderen, ook een sneetje gemaakt onder de kin om het onderhuids vetweefsel te verwijderen en het onderhuids bind- en spierweefsel strakker te hechten.

Wenkbrauwlift of voorhoofdlift

Bij de wenkbrauwlift of voorhoofdslift worden de uitgezakte wenkbrauwen en voorhoofdshuid gelift. Alhoewel de wenkbrauwen en voorhoofd één geheel vormen met het aangezicht, wordt deze operatie vaak apart verricht en behoort het niet tot een full-facelift. Wel wordt deze faceliftoperatie, die je bij ons kunt laten uitvoeren, vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie aan het boven- en/of onderooglid.

Na de ingreep

Na afloop van een facelift wordt het gezicht ondersteund door een elastische muts. Dit dient als verband en moet ongeveer drie dagen blijven zitten. Na de faceliftoperatie zijn het gezicht en de hals gezwollen en verkleurd. Dit duurt gemiddeld twee weken, maar over het algemeen heb je weinig last en pijn. Eén tot twee weken na de faceliftoperatie worden de hechtingen verwijderd in onze kliniek nabij Brussel. Een facelift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden. Soms kan een gezichtszenuw tijdelijk uitgeschakeld zijn en aanleiding geven tot tijdelijke verlammingsverschijnselen, zoals een hangende mondhoek of niet geheel kunnen sluiten van een ooglid. Gelukkig komen deze ernstige complicaties bijna nooit voor. Ook kunnen er na een facelift wat plekjes met vochtophoping of wat meer stugge plekjes op het gezicht ontstaan. Deze gaan vanzelf weer weg, maar je kan ze ook laten behandelen door een schoonheidsspecialiste.

Resultaat van een facelift

Het uiteindelijk resultaat van een faceliftoperatie of MACS-facelift zal zich pas enkele weken na de operatie in onze kliniek nabij Brussel laten zien. Bij een facelift wordt de huid weer glad en strak gemaakt, maar de rimpels in het gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop je lacht en praat, verwijderen wij niet en zullen dus niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van jouw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook de fijne rimpels rond je mond en oogleden zullen door deze operatie niet geheel verdwijnen. Hiervoor moeten er aanvullende behandelingen zoals fillers of een botox-behandeling ondergaan worden. Je kan dit bespreken met de arts en vragen wat voor jou de beste oplossing is. Ook moet je er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van de huid niet door een facelift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan.

Resultaten facelift

Hieronder kan je enkele resultaten van een facelift en MACS-lift, dat je kan laten uitvoeren door Dr. Wim Danau in Vlaanderen, terugvinden. Wil je meer foto's bekijken? Aarzel dan niet om onze fotogalerij te bezoeken.

Maak een afspraak voor een faceliftoperatie

Neem contact op met Dr. Wim Danau te Dilbeek om jouw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie. Je bereikt onze kliniek door te bellen naar +32 468 31 79 89, een e-mail te sturen naar dr.danau@telenet.be of door het contactformulier in te vullen. Maak een afspraak bij onze kliniek in Vlaanderen voor een facelift, een MACS-facelift of een andere operatie en laat je gezicht opnieuw stralen!

Voor

facelift

Na

facelift

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.