FAQ Ooglidcorrectie / Blefaroplastie

Wie zijn goede kandidaten voor ooglidchirurgie?

  • Gezonde personen zonder medische aandoeningen die de genezing kunnen belemmeren.

  • Individuen met een positieve kijk en realistische verwachtingen.

  • Personen zonder ernstige oogaandoeningen die invloed kunnen hebben op het genezingsproces.

Waarom is een ooglidcorrectie bij kliniek Dr. Wim Danau duurder dan bij de esthetisch arts?

Dit ligt aan het verschil in opleiding (en ervaring). Bij kliniek Dr. Wim Danau werken we alleen met een ervaren plastisch chirurg. De titel ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel in Europa. De titel ‘Cosmetisch arts’ mag iedereen gebruiken die een artsendiploma heeft afgelegd, dus ook een algemeen arts. Een ooglidcorrectie wordt bij ons dus altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg en dat verzekert jou van het hoogst mogelijke niveau van opleiding, ervaring en zorg.

Hoelang blijft het effect zichtbaar?

Ook dit verschilt van persoon tot persoon, maar meestal heb je wel meerdere jaren plezier van je ooglidcorrectie (10 tot 20 jaar). Omdat je natuurlijk door de jaren heen toch ouder wordt, kan het zijn dat na een aantal jaren je oogleden toch weer wat gaan hangen. Je kunt dan overwegen om de ingreep opnieuw te laten doen.

Moet ik onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Dit betekent dat wij je oogleden verdoven. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten en de verdoving is na ongeveer anderhalf uur uitgewerkt. Het is overigens wel mogelijk om een ooglidcorrectie onder algehele narcose te laten uitvoeren bij kliniek Dr. Wim Danau.

Hoe haar wassen na ooglidcorrectie?

Na de operatie mag u gewoon douchen. Bij het wassen van uw haren zult u echter voorzichtig moeten zijn. De pleisters, en dus de wondjes, mogen niet nat of vochtig worden. Laat dus geen water over uw gezicht lopen en douche niet te lang.

Waar moet je op letten bij een ooglidcorrectie?

Na de ingreep is het wel raadzaam om voldoende rust te nemen zodat de wondjes tijd krijgen om te helen. In bed is een extra kussen onder uw hoofd prettig om zo uw hoofd iets hoger dan normaal te houden. Zolang de hechtingen in uw oogleden zitten, raden we u af om oogmake-up te dragen.


Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.