Pubis lift laten uitvoeren bij Kliniek Dr. Danau

Wat is een pubis-lift?

Een pubis-lift is een mogelijke oplossing bij een overschot aan vet en huid rond de venusheuvel. Ook kan met een pubis-lift een verzakking van het gebied rond de venusheuvel worden hersteld. Verzakking van de schaamstreek kan bijvoorbeeld optreden na een zwangerschap, na groot gewichtsverlies of door veroudering. Wanneer je je stoort aan het aanwezige vet op de venusheuvel, dan kun je een pubis-lift of een liposuctie van de venusheuvel overwegen.

Correctie van de venusheuvel

De pubis-lift lijkt veel op een buikwandcorrectie. De twee ingrepen verschillen slechts op kleine details van elkaar. Bij beide ingrepen wordt op dezelfde plek een incisie gemaakt, namelijk net boven de venusheuvel. Waar bij een buikwandcorrectie het vet en huid boven de snede worden verwijderd, worden met een pubis lift juist onder de snede huid en vet weggenomen. Beide kunnen ook gelijktijdig uitgevoerd worden.

pubis-lift

De consultatie

Voorafgaand aan de operatie zal je eerst op consultatie gaan bij de chirurg. Een correctie van de venusheuvel is een erg individuele ingreep. Het soort ingreep dat aangeraden wordt kan dus per persoon verschillen.

Tijdens de consultatie bespreek je je wensen met de arts. Hij kan een realistisch beeld geven van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Aan de hand van je verwachtingen en het lichamelijk onderzoek (wat tijdens de consultatie uitgevoerd wordt) adviseert de arts welke ingreep het beste bij jou past.

Een correctie van de venusheuvel kan bestaan uit:

  • Enkel liposuctie van de venusheuvel

  • Enkel een pubis-lift

  • Een combinatie van een pubis-lift en een liposuctie van de venusheuvel en eventueel buik

  • Een combinatie van een pubis-lift en een buikwandcorrectie

Tijdens de consultatie zal je medische voorgeschiedenis, zoals ziektes en eerdere operaties, besproken worden. Ook zal er gevraagd worden naar je medicatiegebruik en of je rookt. Als je veel medicijnen gebruikt, is het handig om deze mee te nemen of om een lijstje hiervan mee te brengen.

De ingreep

De operatie wordt vrijwel altijd onder algehele narcose uitgevoerd, en duurt ca. 1 uur. Als je er voor kiest om ook een mini-buikwandcorrectie of totale buikwandcorrectie te ondergaan, zal de ingreep een aantal uur langer duren. De chirurg kan hier van tevoren een goede inschatting van maken.

De ingreep zelf lijkt erg veel op die van een mini-buikwandcorrectie. Nadat je onder narcose gebracht bent, wordt er een licht gebogen horizontale snee gemaakt net boven het schaamgebied. Vervolgens wordt het vetweefsel losgesneden van de spierlaag waaraan dit vastzit.

De chirurg meet dan zorgvuldig hoeveel vetweefsel en huid onder de snede weggenomen kan worden, zonder dat je bij het bewegen een trekkend gevoel zal krijgen. Wanneer de chirurg een goede inschatting heeft gemaakt van het overschot, wordt het vetweefsel inclusief de overtollige huid verwijderd.

Door de specifieke locatie van de snede, zal het litteken uiteindelijk grotendeels onder de broekrand verdwijnen. Hierdoor zal het litteken minder zichtbaar zijn en dus ook minder opvallen.

Herstel na een pubislift

U kan op de dag van de ingreep alweer naar huis. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep zullen er drains in de wonde worden geplaatst. Ook zal er vaak een drukverband aangelegd worden. Het is ook mogelijk dat je een speciaal broekje aangemeten krijgt, die dezelfde druk op de wonde uitoefent. Dit broekje zal je, na ontslag uit het ziekenhuis, ongeveer 4-6 weken thuis moeten dragen.

Aangeraden wordt om tenminste 1 week rust te nemen. Veel mensen kunnen na 2 weken hun (lichte) werk weer hervatten. Het is van belang om de eerste 6 weken geen zwaar werk te verrichten of om intensief te sporten. De beste maatstaf voor het herstel is je eigen lichaam; forceer dus niks, maar wacht tot je lichaam voldoende hersteld is om je eerdere (zware) bezigheden te hervatten.

Wanneer enkel voor een liposuctie gekozen wordt, dan zal het herstel in de meeste gevallen wat sneller verlopen. Toch moet je ook bij liposuctie van de venusheuvel rekening houden met zwellingen die enkele weken kunnen aanhouden.

Risico's en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt bepaalde risico’s met zich mee. Omdat een pubis-lift een relatief grote ingreep is, is de kans op complicaties mogelijk groter dan bij kleinere ingrepen, zoals bijvoorbeeld een liposuctie. Het is dan ook van belang om de voor- en nadelen van de operatie goed te overwegen, voor je de keuze maakt om de ingreep te ondergaan.

De kans op complicaties is enigszins te beperken door bepaalde leefstijladviezen op te volgen. Zo hebben roken en gebruik maken van aspirine een negatieve werking op de wondgenezing, en is de kans op een nabloeding groter.

Voor de beste kans op een goede genezing wordt aangeraden om te stoppen met roken, het aspirine- en alcoholgebruik te staken, voldoende water te drinken en een gezonde leefstijl na te streven.

Het resultaat

De eerste resultaten van een pubis-lift zijn direct merkbaar; door het wegsnijden van het vet vermindert immers het volume van de venusheuvel. Het uiteindelijke resultaat zal echter pas na een aantal maanden zichtbaar zijn. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om zich te herstellen en het kan enkele weken duren vooraleer de zwelling volledig verdwijnt.

Het resultaat van een pubis-lift is over het algemeen een permanent resultaat. Bepaalde leefstijlen kunnen daarentegen een negatief effect hebben op het resultaat. Zo kan er bijvoorbeeld weer opnieuw vetweefsel vormen wanneer je gewicht toeneemt. Om het effect zo lang mogelijk te behouden, wordt aangeraden om een gezonde leefstijl na te streven en je gewicht zo dicht mogelijk bij je streefgewicht te houden.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.