FAQ Liposuctie

Ben ik een goede kandidaat voor liposuctie?

Je bent een goede kandidaat voor liposuctie als je gewicht bijna normaal is. Mensen met gebieden met plaatselijk vet zullen de meest zichtbare resultaten zien. Patiënten die een liposuctie ondergaan en een stevige, elastische huid hebben, zullen merken dat de huid zich gemakkelijker aanpast aan hun slankere figuur.

Op welke lichaamsdelen kan ik liposuctie laten doen?

Op heel veel plaatsen! Liposuctie van de buik, taille of heupen is het meest gekend. Maar je kunt ook vet laten weghalen op bijvoorbeeld:

  • onderbuik

  • kin

  • hals

  • wangen

  • knieën

  • venusheuvel

Is een liposuctie blijvend?

Ja, het resultaat van liposuctie is blijvend. Tijdens een liposuctie verwijdert Dr. Danau vetcellen op specifieke plaatsen, bijvoorbeeld in de buik of in de hals. Deze verwijderde cellen komen over het algemeen niet terug en dit zorgt ervoor dat het resultaat blijvend zichtbaar is, mits u niet aanzienlijk aankomt.

Kan ik weer aankomen na liposuctie?

Ja, het is mogelijk om weer aan te komen na liposuctie. Hoewel tijdens de ingreep vetcellen op specifieke plaatsen in het lichaam verwijderd worden, betekent dit niet dat u geen nieuwe vetcellen kunt ontwikkelen. Als u na de ingreep aanzienlijk aankomt, kan dit invloed hebben op de lichaamscontour en de resultaten van de liposuctie. Echter is het een fabel dat u na een liposuctie sneller aankomt; dit is niet het geval. Vetcellen ontwikkelen zich niet sneller dan voorheen en u komt dus niet sneller aan. Wanneer u een gezonde levensstijl heeft, kunt u doorgaans lang genieten van het resultaat.

Hoe snel is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van een liposuctie is niet direct na de ingreep volledig zichtbaar. In eerste instantie kunnen er zwelling en blauwe plekken optreden, hierdoor laat het zichtbare resultaat nog even op zich wachten.

Gedurende de eerste weken na de liposuctie neemt de zwelling geleidelijk af. U zult na enkele weken al kunnen zien wat er gedaan is, maar na 3 tot 6 maanden zal de zwelling helemaal weg zijn en is het weefsel volledig hersteld. Pas dan is het definitieve resultaat zichtbaar.

Hoe ziet mijn huid eruit na liposuctie?

Direct na de ingreep ziet de huid er gezwollen en wat onregelmatig uit. Dit wordt veroorzaakt door de zwelling en de aanpassing van de huid aan de nieuwe contouren. Dit is normaal en niets om u zorgen over te maken. In de loop van de eerste weken neemt de zwelling af en ziet u uw huid verbeteren. Ook eventuele blauwe plekken verdwijnen gedurende de eerste weken. Doorgaans houdt u geen zichtbare littekens of andere huidveranderingen over aan een liposuctie.


Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.