Oorcorrectie laten uitvoeren bij Kliniek Danau

Wat is een oorcorrectie?

Bij een oorcorrectie of otoplastie worden afstaande oren gecorrigeerd in onze kliniek in Dilbeek, in de provincie Vlaams-Brabant. In de meeste gevallen worden afstaande oren veroorzaakt door de afwezigheid van een plooi in het oorkraakbeen, dat bekend staat als de antihelix. Het is een kenmerk dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Waarom een oorcorrectie?

Afstaande oren zijn voor de persoon in kwestie soms een bron van irritatie, die soms zelfs psychische problemen met zich meebrengt. Dit verhelpt u door een kleine ingreep. Uw chirurg kan de stand van de oren zodanig corrigeren, dat de ergernis en het onzekerheidsgevoel volledig tot het verleden behoren.

oorcorrectie

De behandeling

De oorcorrectie gebeurt in onze kliniek in Vlaams-Brabant onder plaatselijke verdoving. Er wordt een insnede gemaakt aan de achterkant van het oor. Vervolgens wordt het kraakbeen geplooid en vastgehecht waardoor er een nieuwe hoek tussen oor en hoofd gecreëerd wordt. De ingreep duurt ongeveer een uur en nadien kunt u terug naar huis. Na de oorcorrectie in onze kliniek in Vlaams-Brabant moet u gedurende vijf dagen (dag en nacht) een verband rond het hoofd dragen om de oren goed op zijn plaats te houden. Nadien zal u nog gedurende een maand een zwachtel of stevige haarband moeten dragen tijdens de nacht. Een aantal dagen tot een week rust nemen, is aan te bevelen na de ingreep en zeker enkele weken na de behandeling moet u voorzichtig zijn bij het slapen, wassen en sporten.

Het resultaat

Een oorcorrectie is een chirurgische ingreep bij ons in Vlaams-Brabant. Het eindresultaat is dus niet direct na de behandeling te zien. De zwelling moet afnemen en de oorschelp kan eventjes rood en opgezwollen blijven. Het uiteindelijke resultaat is na een maand te beoordelen en is blijvend.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.