Oorcorrectie laten uitvoeren bij Kliniek Danau

Wat is een oorcorrectie?

Bij een oorcorrectie of otoplastie worden afstaande oren gecorrigeerd in onze kliniek in Dilbeek, vlak bij Brussel. In de meeste gevallen worden afstaande oren veroorzaakt door de afwezigheid van een plooi in het oorkraakbeen, dat bekend staat als de antihelix. Het is een kenmerk dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Waarom een oorcorrectie laten uitvoeren bij onze kliniek vlak bij Brussel?

Afstaande oren zijn voor de persoon in kwestie soms een bron van irritatie, die soms zelfs psychische problemen met zich meebrengt. Dit verhelp je door een kleine plastisch chirurgische ingreep aan het gelaat. Jouw chirurg kan de stand van de oren zodanig corrigeren, dat de ergernis en het onzekerheidsgevoel volledig tot het verleden behoren.

oorcorrectie

De behandeling bij een oorcorrectie

De oorcorrectie gebeurt in onze kliniek in de buurt van Brussel onder plaatselijke verdoving, net zoals een ooglidcorrectie. Er wordt een insnede gemaakt aan de achterkant van het oor. Vervolgens wordt het kraakbeen geplooid en vastgehecht waardoor er een nieuwe hoek tussen oor en hoofd gecreëerd wordt. De ingreep duurt ongeveer een uur en nadien kan je terug naar huis.

Na de ingreep aan de oren

Na de oorcorrectie in onze kliniek vlak bij Brussel moet men gedurende vijf dagen (dag en nacht) een verband rond het hoofd dragen om de oren goed op hun plaats te houden. Nadien zal men nog gedurende een maand een windel of stevige haarband moeten dragen tijdens de nacht. Het is aanbevolen om een aantal dagen tot een week rust te nemen na de ingreep. Na de operatie moet men enkele weken voorzichtig zijn bij het slapen, (haren) wassen en sporten.

Het resultaat van een oorcorrectie

Een oorcorrectie is een chirurgische ingreep die Dr. Wim Danau uitvoert in de kliniek in de omgeving van Brussel. Het eindresultaat is dus niet direct na de behandeling te zien. De zwelling moet afnemen en de oorschelp kan eventjes rood en opgezwollen blijven. Het uiteindelijke resultaat is na een maand te beoordelen en is blijvend. In onze fotogalerij vind je verschillende voor- en na-foto’s van een oorcorrectie.

Maak een afspraak met de plastisch chirurg

Contacteer Dr. Wim Danau uit Dilbeek, vlak bij Brussel, om jouw wensen en de verschillende mogelijkheden voor een oorcorrectie persoonlijk te bespreken in alle discretie. Maak een afspraak door te bellen naar +32 468 31 79 89 of te e-mailen naar dr.danau@telenet.be. Daarnaast denken we graag met je mee over andere ingrepen, zoals een facelift of neuscorrectie.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.