FAQ Borstvergroting

Waar zit het litteken van een borstvergroting?

Het litteken bij een borstvergroting zit in de plooi onder je borst verborgen.

Doet een borstvergroting pijn?

De borstvergroting gebeurt onder algemene verdoving, dus tijdens de ingreep zal je geen pijn ervaren. De operatie duurt ongeveer een uur.

De volgende dag en de week daarna kan je pijn of ongemak ervaren. Neem dan de pijnstillende medicijnen die Dokter Danau je heeft voorgeschreven.

Wanneer mag je terug autorijden na een borstvergroting?

Een borstvergroting is een operatie onder narcose. Net zoals na alle operaties met narcose mag je niet meteen rijden. Dokter Danau en de anesthesisten van Kliniek Dokter Wim Danau raden aan om een familielid of vriend te vragen om je op de dag van de operatie te brengen en te komen halen in de kliniek.

Rust nemen wordt de eerste dagen na de operatie aanbevolen. Vanaf 1 week na de ingreep mag u terug autorijden. Wacht ermee tot je je weer helemaal fit voelt.

Mag men na een borstvergroting de kliniek onmiddellijk verlaten?

Ongeveer 1 à 2 uur na de ingreep kan je de kliniek verlaten.

Dokter Danau raadt aan om een familielid of vriend te vragen om je op de dag van de operatie te brengen en te komen halen in de kliniek. Het is belangrijk dat een verantwoordelijke volwassene bij je blijft, in de nacht volgend op je operatie.


Wanneer zie je het resultaat van een borstvergroting?

Meteen na de operatie heb je al grotere borsten. Na de operatie zullen je borsten er gezwollen uitzien en te hoog ingezet lijken. Dit is normaal. De implantaten moeten nog indalen en de zwelling trekt binnen enkele weken weg. Pas na circa 3 tot 6 maanden, soms na 1 jaar, is het definitieve resultaat van je borstvergroting te zien.

Kan ik na een borstvergroting nog borstvoeding geven?

Na een borstvergroting met implantaten blijft borstvoeding geven mogelijk.

Is een borstvergroting met siliconen implantaten veilig?

De Internationale verenigingen voor Plastische Chirurgie achten borstvergroting met siliconen implantaten nog steeds veilig. Er is daarom ook geen reden om eerder geplaatste getextureerde borstimplantaten preventief te verwijderen.

Bij borstvergroting geldt: als je lichamelijke klachten hebt, zoals een knobbeltje, zwelling, pijn of vormverandering van je borst(en) of het vermoeden van een lekkend of gescheurd siliconen implantaat, dan kan je via je huisarts of via Dokter Danau een verwijzing vragen voor een controle van je borsten.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.