Fillers gezicht laten uitvoeren? Danau doet het met perfectie!

Waarom fillers?

Bij jonge gezichten zijn de wangen het breedste deel van het gelaat. Bij veroudering neemt het volume van de wangen af, waardoor de huid naar beneden zakt. Dit zorgt voor een verandering van de driehoek, omdat het breedste deel van het gezicht nu de kaaklijn is. Mensen met volle wangen zien er doorgaans jonger uit dan hun leeftijdsgenoten. Cosmetisch artsen laten weten steeds minder vaak rimpels weg te werken en vaker de wangen voller maken door middel van fillers.

Niet enkel voor rimpels

Diepere rimpels kunnen worden weggewerkt door ze ‘op te vullen’. Dit gebeurt met fillers ook wel injectables genoemd. Deze behandeling wordt veel toegepast bij diepere rimpels met name in de onderste helft van het gezicht (marionetlijn of neus-lippen plooi). Injectables worden ook gebruikt voor het opvullen van lippen (lipcorrectie). Een complete behandeling waarbij met fillers diverse gebieden in het gezicht worden behandeld wordt ook wel een liquid face lift genoemd.

fillers

Hoe werken fillers?

Injectables is een techniek waarbij een stofje met een injectienaald in de huid gespoten. Hiermee worden diepere lijnen als het ware opgevuld. Er worden tientallen verschillende injectables gebruikt. Fillers met hyaluronzuur wordt het meeste toegepast. Het is een natuurlijk bestanddeel van het menselijk bindweefsel dat de huid sterk maakt. Hyaluronzuur kan tot dertig keer zijn volume aan water vasthouden, zodat je een ‘volle’ huid krijgt. Het effect van deze behandeling is langer zichtbaar dan dat van botox, maar na ongeveer een jaar is de rimpel of plooi wel weer terug.

Voor- en nadelen

Samengevat de voor- en nadelen vergeleken met andere behandelingen tegen rimpels: Fillers hebben een tijdelijke werking, variërend van een paar maanden tot meer dan een jaar. Er is geen hersteltijd en een verdoving is niet nodig. Pas op met permanente fillers van niet-lichaamseigen materiaal, die worden door vrijwel iedereen afgeraden. Fillers zijn vooral een oplossing voor de diepere rimpels aan de onderste helft van het gezicht.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.