Waarom heeft een vrouw soms kleine borsten? Kliniek Dr. Danau

Waarom heeft een vrouw kleine borsten?

Waarom heeft de ene vrouw grote borsten en de andere vrouw kleine borsten? Er is nogal wat variatie in de grootte of de omvang van de borsten van een volwassen vrouw. Welke factoren bepalen of ze groot of klein uitvallen? En heeft de grootte ook iets met erfelijkheid te maken?

Waarom heeft een vrouw kleine borsten?

Vorm en grootte van borsten

Natuurlijk heeft de vorm en de grootte van de borsten met erfelijkheid te maken, niet anders dan de lengte van je totale lichaam.

In de puberteit gaan ze groeien onder invloed van hormonen en dan groeit ook het vetweefsel, het bindweefsel en het klierweefsel mee. De hoeveelheid klier- en vetweefsel bepaalt uiteindelijk de omvang van de borst. het bindweefsel biedt steun. Omdat de hoeveelheid klierweefsel erfelijk bepaald is zul je over het algemeen naar de vrouwen in je familie kunnen kijken en zien wat de kans is op grote of kleine borsten. Omdat ook het vetweefsel uitmaakt hoe groot de borsten worden maakt je gewicht ook een deel uit. Ben je te zwaar dan kan dat ook voor je cupmaat verandering brengen.

Tijdens een zwangerschap kunnen ze ook 1 of 2 cupmaten groter worden maar dat komt omdat er dan meer klierweefsel wordt aangemaakt voor de baby, na de borstvoedingsperiode worden ze weer normaal.

Wat zijn de eigenschappen van borsten?

De borsten zijn het meest kwetsbare lichaamsdeel van een vrouw. Ze bestaan uit melkklieren, vet, bloedvaten en zintuiglijke zenuwen. De stevigheid van de borsten wordt verzekerd door de huid en aangrenzende spieren. Borsten worden onderworpen aan hun eigen gewicht, zwangerschappen, diëten en hormonale veranderingen en zakken dus na verloop van tijd in elkaar. Ze zwellen op of ze verkleinen, en soms op zo een buitenproportionele wijze dat de huid slap wordt, breekt en er striemen ontstaan. De huid van de borsten is dus onderhevig aan talrijke veranderingen waardoor ze veroudert.

Problemen met de kleine borstomvang

Kleine borsten kunnen een paar problemen geven meestal fysiek en emotioneel. Voor kleine borsten kan iemand zich schamen, vooral in gebieden waar grotere borsten worden aanbeden. Het algemene probleem van is 'geen van mijn kleren passen' of 'ik eruit zie als een man'.

Sommige vrouwen zijn bang om zich te mengen met jongens of zelfs om te gaan te zwemmen vanwege de angst voor beledigingen en sommigen kunnen depressief worden als gevolg daarvan en zo hun zelfvertrouwen verliezen. In tegenstelling, hoe mannen of mensen in het algemeen zullen reageren op jou hangt ook af van je houding ten opzichte van je eigen lichaam.

Als je je lichaam haat, zullen de mensen om je heen dat zien, en dat zal dan invloed op hun houding hebben ten opzichte van u. Aan de andere kant, als je je lichaam kan aanvaarden en er blij mee bent, wat de beste manier is hoe je ermee om kan gaan, dan zal dat ook invloed hebben op hoe anderen je zien.

Veel vrouwen met kleine borsten overwegen borstspieroefeningen, om zo de borsten steviger en groter te laten lijken. Borstspieroefeningen dragen echter niet bij aan de ontwikkeling van grote borsten.

Welke remedies bestaan er?

Kies een stevige bh en draag hem dagelijks om je borsten goed te ondersteunen.

Eindig je douche met een straal fris water op je borsten. Maak draaiende bewegingen van de buitenkant naar de binnenkant toe: ga van je ene borst naar de andere en teken hierbij met de douchekop een soort liggende acht. Het koude water heeft een onmiddellijk vaatvernauwend effect, wat zorgt voor een betere microcirculatie in de bloedvaten, de celuitwisseling bevordert en het weefsel zichtbaar verstevigt.

Een bh-vulling. Je kunt tegenwoordig in veel winkels die bh’s verkopen een extra vulling kopen. Hoewel een bh-vulling een snelle en goedkope oplossing is, kan het een probleem worden als je bijvoorbeeld een dagje naar de sauna wil. Zonder kleding, bikini of badpak kun je kleine borsten lastig verbloemen. Ook ligt de drempel om je uit te kleden in het bijzijn van een (nieuwe) partner vaak een stuk hoger.

Ben je op zoek naar een permanente oplossing voor grotere borsten? Dan kan een borstvergroting een oplossing bieden.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.