Kleine borsten, waarom heeft een vrouw ze soms? Dr. Danau

Kleine borsten, waarom?

Waarom heeft de ene vrouw kleine borsten en de andere vrouw grote borsten? Er is nogal wat variatie in de grootte of de omvang van de borsten van een volwassen vrouw. Welke factoren bepalen of ze groot of klein uitvallen? En heeft de grootte ook iets met erfelijkheid te maken?

Kleine borsten, waarom heeft een vrouw ze?

Vorm en grootte van borsten

Natuurlijk heeft de vorm en de grootte van de borsten met erfelijkheid te maken, niet anders dan de lengte van je totale lichaam.

De omvang van de borst

In de puberteit gaan ze groeien onder invloed van hormonen en dan groeit ook het vetweefsel, het bindweefsel en het klierweefsel mee. De hoeveelheid klier- en vetweefsel bepaalt uiteindelijk de omvang van de borst. het bindweefsel biedt steun. Omdat de hoeveelheid klierweefsel erfelijk bepaald is zul je over het algemeen naar de vrouwen in je familie kunnen kijken en zien wat de kans is op grote of kleine borsten. Omdat ook het vetweefsel uitmaakt hoe groot de borsten worden maakt je gewicht ook een deel uit. Ben je te zwaar dan kan dat ook voor je cupmaat verandering brengen.

Borsten tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap kunnen ze ook 1 of 2 cupmaten groter worden maar dat komt omdat er dan meer klierweefsel wordt aangemaakt voor de baby, na de borstvoedingsperiode worden ze weer normaal.

Eigenschappen van borsten?

De borsten zijn het meest kwetsbare lichaamsdeel van een vrouw. Ze bestaan uit:

  • Melkklieren

  • Vet

  • Bloedvaten

  • Zintuiglijke zenuwen

Stevigheid van de borsten

De stevigheid van de borsten wordt verzekerd door de huid en aangrenzende spieren. Borsten worden onderworpen aan hun eigen gewicht, zwangerschappen, diëten en hormonale veranderingen en zakken dus na verloop van tijd in elkaar. Ze zwellen op of ze verkleinen, en soms op zo een buitenproportionele wijze dat de huid slap wordt, breekt en er striemen ontstaan. De huid van de borsten is dus onderhevig aan talrijke veranderingen waardoor ze veroudert.

Wat zijn de problemen bij kleine borsten?

Kleine borsten kunnen een paar problemen geven meestal fysiek en emotioneel. Voor kleine borsten kan iemand zich schamen, vooral in gebieden waar grotere borsten worden aanbeden. Het algemene probleem is 'geen van mijn kleren passen' of 'ik eruit zie als een man'.

Houding ten opzichte van je eigen lichaam

Sommige vrouwen zijn bang om zich te begeven onder mannen of zelfs om te zwemmen vanwege de angst voor beledigingen en sommigen kunnen als gevolg daarvan hun zelfvertrouwen verliezen.

Indien je niet tevreden bent met je lichaam, zullen de mensen om je heen dat zien, en dat zal dan invloed op hun houding hebben ten opzichte van u.

Borstspieroefeningen?

Veel vrouwen met kleine borsten overwegen borstspieroefeningen, om zo de borsten steviger en groter te laten lijken. Borstspieroefeningen dragen echter niet bij aan de ontwikkeling van grote borsten.

Kleine borsten, welke remedies bestaan er?

Stevige bh

Kies een stevige bh en draag hem dagelijks om je borsten goed te ondersteunen.

Een straal fris water op je borsten

Eindig je douche met een straal fris water op je borsten. Maak draaiende bewegingen van de buitenkant naar de binnenkant toe: ga van je ene borst naar de andere en teken hierbij met de douchekop een soort liggende acht. Het koude water heeft een onmiddellijk vaatvernauwend effect, wat zorgt voor een betere microcirculatie in de bloedvaten, de celuitwisseling bevordert en het weefsel zichtbaar verstevigt.

Een bh-vulling

Een bh-vulling. Je kunt tegenwoordig in veel winkels die bh’s verkopen een extra vulling kopen. Hoewel een bh-vulling een snelle en goedkope oplossing is, kan het een probleem worden als je bijvoorbeeld een dagje naar de sauna wil. Zonder kleding, bikini of badpak kun je kleine borsten lastig verbloemen. Ook ligt de drempel om je uit te kleden in het bijzijn van een (nieuwe) partner vaak een stuk hoger.

Permanente oplossing voor grotere borsten?

Ben je op zoek naar een permanente oplossing voor grotere borsten? Dan kan een borstvergroting een oplossing bieden.

Borstvergroting

Contacteer Dr. Wim Danau te Dilbeek, vlak bij Brussel, om jouw wensen en de verschillende mogelijkheden voor een borstvergroting met (siliconen) borstimplantaten of borstprotheses persoonlijk te bespreken in alle discretie.

Borstvergroting van kleine borsten

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.