Schaamlipcorrectie laten uitvoeren doe je bij Kliniek Danau

Wat is een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie of labiaplastie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig weefsel van de kleine schaamlippen wordt verwijderd. Schaamlippen kunnen namelijk door hun grootte soms klachten geven. Denkt u hierbij vooral aan mechanische klachten bij: sporten, fietsen, geslachtsgemeenschap, het dragen van strakke kleding,... Een schaamlipcorrectie is een snelle en betrouwbare methode met een duurzaam resultaat.

De schaamlipcorrectie ingreep

De ingreep is relatief eenvoudig en pijnloos, met een snel herstel. Ook is de ingreep een van de veiligste plastisch chirurgische ingrepen die er zijn. Lees hier meer over de ingreep zelf en wat je kan verwachten.

schaamlipcorrectie

De ingreep

Een schaamlipcorrectie vindt meestal plaats onder lokale verdoving:

  • Voordeel minimale belasting, snel postoperatief herstel (< 1 uur)

  • Nadeel: prikjes zijn vervelend, wanneer nodig wordt er extra verdoofd tijdens de ingreep

Na verdoving middels een aantal kleine prikjes, wordt het teveel aan weefsel verwijderd. Hierna wordt het gehecht. De hechtingen zijn oplosbaar. U kan direct naar huis na de ingreep.

Verwacht niet meteen een eindresultaat. In het begin heeft U soms een strak en gespannen gevoel.

En een enkele keer is de schaamlip en/of het eromheen gelegen gebied blauw, beurs en gezwollen. Dit trekt langzaam weg. Van de littekens zult u zelden last hebben.

Na de ingreep

Over het algemeen is dit geen pijnlijke operatie. Als u toch pijn heeft is deze prima te bestrijden met pijnstillers.

Sporten is echter verboden tot 6 weken na de ingreep. Gewoonlijk komt u na 1 week en na 6 weken terug voor controle. Indien er problemen zijn, kunt u contact opnemen met uw plastisch chirurg.

Een schaamlipcorrectie is in het algemeen een zeer veilige ingreep. Desalniettemin kunnen complicaties optreden. Algemene operatierisico’s, zoals nabloeding, infectie, komen zelden voor. Bij dubbelzijdig uitgevoerde ingrepen, zoals een schaamlipverkleining, is absolute symmetrie niet te garanderen alleen al door het feit dat de uitgangssituatie vaak niet symmetrisch is.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.