Dijbeenlift

Wat is een dijbeenlift?

Een dijbeenlift wordt uitgevoerd om verslapping van de huid aan de binnenkant van de bovenbenen tegen te gaan.

Deze ingreep heeft als doel uw figuur rond de dijen te corrigeren door de huid van de bovenbenen te liften. Bijgevolg wordt de huid aan de binnenzijde van de benen opnieuw strakker.

Wanneer heeft u baat bij een dijbeenlift?

Als u last heeft van huidverslapping ter hoogte van de binnenkant van de bovenbenen, kan u baat hebben bij een dijbeenlift. Vaak treden dergelijke problemen op na overmatig gewichtsverlies op korte tijd of bij het ouder worden. Het komt ook wel eens voor wanneer u vroeger een klassieke liposuctie heeft ondergaan. Een dijbeenlift kan de perfecte oplossing zijn wanneer uw huidverslapping u fysieke hinder bezorgt (zoals frictie tussen de dijen) maar wordt vooral uitgevoerd om esthetische redenen.

De ingreepDijbeenlift

Een dijbeenlift wordt uitgevoerd onder narcose. Tijdens de ingreep wordt overtollig huid- en vetweefsel aan de binnenkant van de dijen verwijderd en vervolgens wordt de huid weer aangespannen. Meestal wordt ervoor gezorgd dat de huidinsnede ter hoogte van de liesplooi loopt over de binnenzijde van het been tot op de bilnaad. Om de huid beter te kunnen liften wordt vaak tegelijkertijd een liposculptuur uitgevoerd ter hoogte van de binnenzijde van het bovenbeen.

Op het einde van de ingreep wordt ter hoogte van elk been een dun buisje geplaatst om vocht te verwijderen. Deze drain wordt al na één dag verwijderd. De eerste dagen na de ingreep is het mogelijk dat u moeite ondervindt om te zitten of naar het toilet te gaan, door de naad ter hoogte van de bilnaad. De pijn valt over het algemeen nogal mee en valt gemakkelijk te onderdrukken met pijnstillers. Na een tweetal dagen kan u al zonder problemen douchen en na een tiental dagen kunnen de hechtingen worden verwijderd, afhankelijk van het verloop van het hechtingsproces. Na een tweetal weken zijn de wonden meestal geheeld.

De gevolgen van de ingrepen hangen af van de flexibiliteit en kwaliteit van uw huid. In een aantal gevallen komt u er vanaf met een litteken in de liesplooi maar bij een uitgebreide dijlift wordt de huid zowel in horizontale als verticale richting opgespannen en is ook een litteken zichtbaar aan de binnenkant van de dij. De lengte van dat litteken is afhankelijk van de ingreep.

Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie.

U kan meer informatie vinden over dijbeenlift via de volgende link van de The American Society for Aesthetic Plastic Surgery.