Borstverkleining laten uitvoeren doe je bij Dr. Danau

Een borstverkleining laten uitvoeren

Een borstverkleining of borstreductie uitvoeren, is niets meer dan overtollig vet en/of klierweefsel wegnemen. De plastisch chirurg zal in overleg met de patiënte een cupmaat aanmeten die in verhouding staat tot het lichaam. Na het uitvoeren van een borstverkleining bekom je vaak ook een liftend effect van de borsten waardoor je niet alleen mooie en kleinere borsten ervaart. Je ziet namelijk ook een borstverstevigend effect.

Hoe laat je een borstverkleining uitvoeren?

Bij het uitvoeren van een borstverkleining maakt de chirurg twee incisies. De eerste loopt rond het tepelhof, de tweede verloopt onderaan van het tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid, eventueel vet en overbodig klierweefsel worden weggesneden. Daarbij blijven de tepel en het tepelhof verbonden aan het borstklierweefsel en worden ze naar een hogere positie verplaatst. Indien gewenst, kan tijdens de ingreep ook een tepelcorrectie worden uitgevoerd. De huid die boven de tepel ligt, wordt langs onder naar elkaar toegebracht. Op deze manier creëren we de nieuwe vorm van de borst.

borstverkleining

Postoperatief

Afhankelijk van de gebruikte operatietechniek krijg je eventueel drains onder de huid om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze worden verwijderd na drie à vijf dagen. Net als bij een borstvergroting moet je gedurende één maand een stevige beha dragen. Deze beha wordt meteen na de ingreep aangemeten, zodat deze perfecte steun biedt.

De eerste weken na de borstverkleining ben je beperkt in de bewegingsvrijheid van armen en schouders. Het is aan te raden niet te sporten of te tillen in deze periode. De draadjes verwijderen we een tiental dagen na het uitvoeren van de borstverkleining. De littekens zijn in het begin nogal roodkleurig, maar deze roodheid verdwijnt geleidelijk. Na twee weken postoperatief mogen de littekens gemasseerd worden met een hydraterende crème om de genezing te bevorderen.

Het resultaat

Na een maand kan het resultaat van de borstverkleining, die u bij ons nabij Brussel kunt laten uitvoeren, goed beoordeeld worden. De meeste vrouwen zijn héél tevreden en trots. Soms kan het zijn dat we het litteken van de borstverkleining een beetje moeten corrigeren. Dit is afhankelijk van de gebruikte operatietechniek tijdens het uitvoeren van de borstverkleining. Deze correctie gebeurt meestal onder lokale verdoving en geeft een bevredigend resultaat.

De risico’s van een borstverkleining

De risico’s bij een borstcorrectie wordt voornamelijk bepaald door drie factoren:

  • Roken: dit zorgt voor meer wondproblemen.

  • Systeemziektes: suikerziekte, zwaarlijvigheid, hartstoornissen, hoge bloeddruk en andere systeemziektes geven een verhoogd risico op wondproblemen, doordat de weefsels minder doorbloed zijn.

  • Hoogte van de tepel: hoe meer de tepel naar boven geplaatst moet worden, hoe groter het risico op gevoels- of doorbloedingsstoornissen van de tepel.

Jouw arts zal je op de hoogte stellen van eventuele risico’s en houdt daarbij rekening met je persoonlijke situatie, maar doorgaans zijn de risico’s van het uitvoeren van een borstverkleining in zeer klein.

Resultaten van een borstverkleining

Hieronder kan je enkele resultaten van een borstverkleining door Dr. Wim Danau terugvinden. Wil je meer foto's bekijken? Aarzel dan niet om onze fotogalerij te bezoeken.

Contacteer ons en ontdek de mogelijkheden van een borstverkleining

Bespreek jouw wensen en de verschillende mogelijkheden van een borstverkleining in alle discretie tijdens een afspraak met Dr. Danau bij ons in Dilbeek. Maak een afspraak door te bellen naar +32 468 31 79 89, stuur een e-mail naar dr.danau@telenet.be of vul het contactformulier in.

Voor

borstverkleining foto's

Na

borstverkleining foto's

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.