Borstverkleining

Wat is een borstverkleining?

Bij een borstverkleining of borstreductie in onze kliniek in Dilbeek wordt er overtollig vet en/of klierweefsel weggenomen. Vrouwen met grote en zware borsten ervaren vaak rugklachten. Dit is zeker een reden om een borstverkleining te overwegen in onze gespecialiseerde kliniek. Hierbij zal de plastisch chirurg in overleg met de patiënte een cupmaat aanmeten die in verhouding staat tot het lichaam. Na een borstverkleining bekomt u vaak ook een liftend effect van de borsten waardoor u niet alleen mooie en kleinere borsten zal hebben, maar ook een borstversteviging ervaart.

Benieuwd hoe Dr. Danau u kan helpen?

De ingreep van een borstverkleining in onze kliniek

Bij een borstverkleining of borstversteviging in onze kliniek maakt de chirurg twee incisies. De eerste loopt rond het tepelhof, de tweede verloopt onderaan, van het tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid, eventueel vet en overbodig klierweefsel worden weggesneden. Daarbij blijven de tepel en het tepelhof verbonden aan het borstklierweefsel en worden ze naar een hogere positie verplaatst. Indien gewenst, kan tijdens de ingreep ook een tepelcorrectie worden uitgevoerd. De huid die boven de tepel ligt, wordt langs onder naar elkaar toegebracht. Op deze manier creëren we de nieuwe vorm van de borst.

Postoperatief

Afhankelijk van de gebruikte operatietechniek krijgt u eventueel drains onder de huid om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze worden verwijderd na ongeveer drie à vijf dagen. Net als bij een borstvergroting moet u gedurende één maand een stevige beha dragen. Deze beha wordt u meteen na de ingreep aangemeten, zodat deze perfecte steun biedt.

De eerste weken na uw borstversteviging bent u beperkt in uw bewegingsvrijheid van armen en schouders. Het is aan te raden niet te sporten of te tillen in deze periode. De draadjes verwijderen we in onze kliniek een tiental dagen na de borstverkleining. De littekens zijn in het begin nogal roodkleurig, maar deze roodheid verdwijnt geleidelijk. Na twee weken postoperatief mogen de littekens gemasseerd worden met een hydraterende crème om de genezing te bevorderen.

Risico’s

Het risico bij een borstcorrectie wordt voornamelijk bepaald door drie factoren:

  • Roken: dit zorgt voor meer wondproblemen.
  • Systeemziektes: suikerziekte, zwaarlijvigheid, hartstoornissen, hoge bloeddruk en andere systeemziektes geven een verhoogd risico op wondproblemen, doordat de weefsels minder doorbloed zijn.
  • Hoogte van de tepel: hoe meer de tepel naar boven geplaatst moet worden, hoe groter het risico op gevoels- of doorbloedingsstoornissen van de tepel.

Uw arts zal u op de hoogte stellen van eventuele risico’s en houdt daarbij rekening met uw persoonlijke situatie, maar doorgaans zijn de risico’s van een borstverkleining of borstversteviging in onze kliniek klein.

Resultaat van een borstverkleining of borstversteviging

Na een maand kan het resultaat van de borstverkleining of borstversteviging in onze kliniek goed beoordeeld worden. De meeste vrouwen zijn héél tevreden en trots. Soms kan het zijn dat we het litteken van de borstversteviging een beetje moeten corrigeren. Dit is afhankelijk van de gebruikte operatietechniek tijdens de borstverkleining of borstversteviging. Deze correctie gebeurt meestal onder lokale verdoving en geeft een bevredigend resultaat.


Borstverkleining voor en na

Voorbeeld 1 borstverkleining

 


borstverkleiningborstverkleining

borstverkleiningborstverkleining

 

 

Voorbeeld 2 borstverkleining


borstverkleining

 

borstreductie

borstreductie

 

Voorbeeld 3 borstverkleining


 

U vindt meer informatie via de volgende link info borstlift/borstverkleining.

Indien u denkt aan een borstvergroting dan vindt via de volgende link algemene informatie borstlift/borstverkleining.

Indien uw ingreep reeds gepland is dan vindt u via de volgende link de richtlijnen vóór en na borstlift/borstverkleining.


Contacteer ons en ontdek de mogelijkheden van een borstverkleining

Bespreek uw wensen en de verschillende mogelijkheden van een borstverkleining of borstversteviging in alle discretie tijdens een afspraak met Dr. Danau in onze kliniek te Dilbeek. Maak een afspraak door te bellen naar + 32 (0)46 83 17 9 89, stuur een e-mail naar dr.danau@telenet.be of vul het contactformulier in. Tevens kunt u ook bij ons terecht voor plastische chirurgie aan het gezicht.

Meer informatie vinden over borstverkleining vindt u via de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en van de The American Society for Aesthetic Plastic Surgery.