Borstvergroting: Waar moet je aan denken?

Ooglidcorrectie of blepharoplastie: enkele tips.

Door hangende oogleden of wallen kun je er vermoeid, somber of ouder uit zien dan je je voelt. Ook kan het klachten geven als hoofdpijn of een zwaar gevoel. Een ooglidcorrectie of blepharoplastie kan op een simpele manier deze klachten verhelpen, en je er weer fris en stralend uit laten zien.

ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie?

Er zijn twee soorten ooglidcorrecties of blepharoplasties: bovenooglid en onderooglid. Bij een bovenooglidcorrectie wordt de overtollige huid verwijderd om het oog weer een frisse en open blik te geven. Bij een onderooglidcorrectie wordt het overtollig vetweefsel dat de wallen veroorzaakt verplaatst en de huid gelift om het ooglid weer strak te krijgen.

Wie mag een ooglidcorrectie of blepharoplastie uitvoeren?

Een ooglidcorrectie mag alleen worden uitgevoerd door een arts die daarvoor bevoegd èn bekwaam is.
Hou er rekening mee dat alleen een (plastisch) chirurg een gerichte en erkende opleiding gevolgd heeft voor het uitvoeren van ooglidcorrecties. Op het internet kan je de specialisatie en reviews bekijken van de chirurg die je zal opereren.

De consultatie:

Zorg er steeds voor dat u een consultatie krijgt bij de chirurg die u zal opereren. Dit is niet altijd het geval, dus vraag vooraf bij wij je consultatie zal zijn. Bij dit gesprek komt aan bod wat je verwachtingen zijn en of een ooglidcorrectie hiervoor het beste resultaat oplevert. Aarzel niet om al je vragen te stellen, zodat je zo goed mogelijk geïnformeerd bent en een keuze kunt maken.

De behandeling - bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie begint met het zorgvuldig bepalen en aftekenen van de overtollige huid van het bovenooglid, zodat er precies voldoende huid verwijderd wordt en het uiteindelijke litteken valt in de natuurlijke plooi van je bovenooglid. Vervolgens wordt de afgetekende huid plaatselijk verdoofd en ontsmet. Het huidoverschot wordt verwijderd inclusief een eventueel teveel aan spier- of vetweefsel. Kleine bloedvaatjes worden dichtgeschroeid waarna de huid wordt gehecht.

De behandeling – onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie wordt via een incisie net onder de wimpers van het onderooglid het vetweefsel dat de wallen veroorzaakt naar de plooi hieronder verplaatst om het geheel weer een gladde vorm te geven. Hierna wordt bepaald hoeveel overtollige huid er overblijft en deze verwijderd. Tenslotte kan het nodig zijn om de spier of rand van het onderooglid strakker te zetten voor een optimaal resultaat. Kleine bloedvaatjes worden dichtgeschroeid waarna de huid wordt gehecht.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.