Fronsrimpel verminderen en verwijderen: tips en behandelingen

Fronsrimpel verminderen en verwijderen: tips en behandelingen

Fronsrimpels zijn de lijnen tussen je wenkbrauwen die ontstaan bij het ouder worden. Fronsrimpels zorgen voor een gestreste of boze uitstraling en daarom storen mensen zich er vaak aan. In dit artikel lees je hoe je fronsrimpels kunt voorkomen en hoe je ze kunt verminderen fronsrimpelof verwijderen wanneer ze al erg zichtbaar zijn. Zo kan een behandeling met Botuline toxine helpen om je van je fronsrimpel af te helpen.

Fronsrimpel

Ontstaan fronsrimpels

Het ontstaan van fronsrimpels wordt gestimuleerd door bepaalde gezichtsuitdrukkingen. Fronsen is iets wat we allemaal onbewust een paar keer per dag doen. Bijvoorbeeld als we boos of geïrriteerd zijn, heel geconcentreerd met iets bezig zijn of als we onze ogen dichtknijpen door fel (zon)licht.

Fronsen doen we geheel onbewust en dat is de grootste reden waarom vrijwel iedereen vanaf een bepaalde leeftijd last krijgt van fronsrimpels. Het vervelende eraan is dat door veel fronsen er niet alleen lijnen/rimpels tussen de wenkbrauwen ontstaan. Het is namelijk zo dat als je je fronsspieren vaak aanspant, ze op een bepaald moment niet meer kunnen ontspannen. Hierdoor zal die boze blik blijven hangen, wat je uitstraling geen goed doet.

Tips om fronsrimpels te voorkomen

Ik hoor je al denken: niet fronsen, logisch. Ja dat klopt, maar zo simpel is dat dus niet als je bedenkt dat fronsen onbewust gaat. De eerste stap is dus eigenlijk bewustwording.

Word bewust van het fronsen:

Zoek uit wanneer jij de meeste neiging hebt om te fronsen. Is dat wanneer je heel boos bent? Of juist wanneer je verbaasd bent? Leer deze momenten herkennen. Uiteraard is het lastig om in een hele boze bui ontzettend ‘zen’ te blijven en tegen jezelf te zeggen dat je niet moet fronsen. Het is niet realistisch om daar altijd op te letten, maar het kan wel helpen om wat vaker bij je fronsbewegingen stil te staan.

Draag een zonnebril:

De zon en fel licht hebben veel invloed op het ontstaan van fronsrimpels. Draag daarom altijd een zonnebril als je de felle zon in gaat. Maar ook als je bijvoorbeeld onder de zonnebank gaat.

Vermijd stress:

Stress is een grote fronsstimulator, vermijd stress daarom zoveel mogelijk. Doe dit door bijvoorbeeld therapie te nemen als je problemen hebt die je zelf niet kunt oplossen. Doe misschien wat vaker ontspannende dingen zoals een boekje lezen, uitgebreid in bad gaan of jezelf op (gezichts)massages te trakteren.

Boze blik verwijderen – behandelingen

Maar wat als je al wat ouder bent en de fronsrimpels zijn er al? Dan zijn er altijd nog behandelingen waarmee je ze kunt laten verwijderen. Maar let op: dan nog is het handig om bovenstaande tips toe te (blijven) passen zodat ze ook weg blijven.

Fronsrimpels verwijderen met spierontspanner

De meest gebruikte behandeling om de fronsrimpel te verwijderen is een spierontspanner. Botuline toxine zorgt voor het ontspannen van de spieren. De rimpels worden daardoor sterk verminderd of ze verdwijnen zelfs helemaal. Een botuline toxine behandeling is een goede oplossing voor de meeste mensen.

Fronsrimpels verwijderen met fillers

Botuline toxine is in principe genoeg om fronsrimpels te verwijderen. Maar bij sommige mensen hebben de rimpels wat meer tijd nodig om te verdwijnen. In zo’n situatie wordt er wel eens een filler-behandeling aangeboden om de rimpels op te vullen. Een filler-behandeling is al mogelijk vanaf 200 euro.

Tot slot

Fronsrimpels ontstaan door bewegingen van de spieren rond de ogen, de neus en het voorhoofd. Vaak maak je deze spierbewegingen zonder dat je je er bewust van bent, bijvoorbeeld om je ogen te beschermen tegen fel licht. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je zelf het een en ander doen aan het ontstaan en dieper worden van je fronsrimpels. Stoor je je te veel aan je fronsrimpel, dan is een botuline toxine-behandeling een zeer effectieve behandeling.

Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk en in alle discretie te bespreken.

U kan meer informatie vinden in MedicalNewsToday.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.