De bikini bridge: hype of nieuw schoonheidsideaal?

De bikini bridge: hype of nieuw schoonheidsideaal?

Niet lang geleden konden we niet om deze internethype heen: de bikini bridge. Vrouwen plaatsten massaal foto’s van zichzelf in bikini, liggend. Wat er zo ‘bijzonder’ aan deze kiekjes is? Het bikinibroekje staat strakgespannen, als een brug, vanwege het hebben van uitstekende heupbeenderen. De hype is inmiddels iets gaan liggen, maar nog altijd vliegen de resultaten je om de oren wanneer je zoekt op #bikinibridge. Wat is de bikini bridge precies en moet je ‘m wel willen? En wanneer dat antwoord ja is: hoe creëer je een bikini bridge?

bikini bridge

Wat is de bikini bridge?

Een bikinibroekje dat recht en strakgespannen om de heupen zit en de onderbuik niet raakt, wordt een bikini bridge genoemd. Het broekje staat zo recht als een brug, vandaar de naam.

De bikini bridge is in principe alleen zichtbaar bij heel slanke vrouwen. Het broekje wordt pas een ‘bridge’ wanneer de heupbeenderen uitsteken en de buik plat is. Hoe platter de buik en hoe meer de heupbotten zichtbaar zijn, hoe duidelijker de bikini bridge.

Zorgelijke trend

Experts noemen de bikini bridge een zorgelijke trend, omdat de bikini bridge een vertekend beeld van het vrouwelijke lichaam zou geven. Immers: je moet wel érg dun zijn om een bikini bridge te bewerkstelligen. Daarnaast zou de bikini bridge vrouwen aanmoedigen ongezond veel af te vallen, iets wat vooral voor vrouwen met een laag zelfbeeld gevaarlijk kan zijn.

Doordat iets als de bikini bridge een hype is, wordt de indruk gewekt dat je er als vrouw moet uitzien als de foto’s die op internet circuleren. En dat is foute boel, concluderen doktoren en experts op het gebied van zelfbeeld.

Voorstanders van de bikini bridge zien er vooral voordelen in: zo zou er tussen het broekje en de buik genoeg ruimte zijn om je telefoon of iPod te stoppen.

Een strakke buik creëren

Natuurlijk is er niets mis met een gezond en slank lijf nastreven. Door gezond en bewust te eten en voldoende te sporten, is een strakke buik binnen handbereik. En grote kans dat een – natuurlijke én verantwoorde – bikini bridge dan een bijkomstigheid is.

Zorg er wel altijd voor dat je het niet te extreem maakt. Droom je van een strakke en slanke buik? Met de juiste oefeningen kom je een heel eind.

Sit-ups

De meest traditionele vorm van buikspieroefeningen is de sit-up. Deze oefening voer je uit door met je rug op de grond te gaan liggen, de knieën op te trekken en de voeten plat op de grond te zetten. Vouw je handen achter het hoofd en kom met hoofd en bovenlichaam naar boven, waarbij je de kracht vanuit je buik gebruikt. Herhaal dit vijftien keer in setjes van drie.

Crunch twist

Neem dezelfde houding aan als bij de sit-ups. Kom vervolgens naar boven terwijl je je rechterelleboog naar je linkerknie brengt. Herhaal omgekeerd.

Met deze oefening train je je schuine buikspieren. En strakke schuine buikspieren zijn onmisbaar voor een platte, gedefinieerde buik. Herhaal vijftien keer in setjes van drie.

Pulse-up

Ga plat op de rug liggen, met de armen naast het lichaam. Werp je benen omhoog, waarbij je voetzolen naar het plafond wijzen. Til nu de heupen van de grond en hou 5 seconden vast. Breng de heupen weer omlaag. Herhaal tien keer, in setjes van drie.

Door dagelijks buikspieroefeningen te doen (een kwartier per dag is voldoende) sterk je de buikspieren aan, waardoor de buik naar verloop van tijd strakker wordt. Combineer sporten en het doen van buikspieroefeningen altijd met gezond en gevarieerd eten.

Behandelingen voor een platte(re) buik en venusheuvel

De buikspieren trainen heeft altijd effect. Maar of dit effect zichtbaar is, heeft grotendeels te maken met hoeveel buikvet je hebt. Immers zijn spieren amper zichtbaar wanneer er een laagje vet overheen zit.

Liposuctie van buik en venusheuvel

Wordt je buik ondanks sporten en gezond eten niet platter en is buikvet de boosdoener? Dan is liposuctie een passende behandeling. Bij liposuctie worden onderhuidse vetcellen weggezogen, waardoor overtollig vet wordt verwijderd.

Liposuctie is geen manier om af te vallen; het gaat alleen de aanwezigheid van een teveel aan vet tegen. Liposuctie kan heel plaatselijk worden uitgevoerd. Zo is voor een plattere buik liposuctie van de buik mogelijk, maar ook kunnen vetcellen bij de venusheuvel worden verwijderd door middel van liposuctie.

Een arts kan je voorlichten welke vorm van liposuctie past bij het doel dat je voor ogen hebt.

Pubis-lift voor een kleinere venusheuvel

Een te grote of dikke venusheuvel kan de bikini bridge in de weg staan. Voor vrouwen die zich storen aan het formaat van hun venusheuvel is er de pubis-lift. Deze behandeling pakt het overschot aan vet rond de venusheuvel aan.

Qua behandeling lijkt een pubis-lift erg op een buikwandcorrectie. Bij beide behandelingen wordt net boven de venusheuvel een snede gemaakt. Bij een buikwandcorrectie worden vet en huid boven de snede weggehaald en bij een pubis-lift gebeurt dit onder de snede.

Het verschil tussen een pubis-lift en liposuctie van de venusheuvel is dat er bij een pubis-lift overtollige huid wordt weggehaald. Liposuctie verwijdert alleen vet. Een pubis-lift kan ervoor zorgen dat niet alleen de venusheuvel maar de gehele onderbuik slanker oogt.

Tot slot

De bikini bridge is een hype waarbij vrouwen foto’s van zichzelf liggend in bikini plaatsen. De vrouwen in kwestie zijn zo slank dat het bikinibroekje strak gespannen om de heupbotten zit, waardoor een brug wordt gevormd. De bikini bridge wordt getypeerd door de zichtbare ruimte tussen de buik en het broekje.

Experts noemen de trend zorgelijk, omdat het mensen een vertekend beeld geeft en vrouwen zou aansporen tot afvallen. Hoewel de bikini bridge misschien niet hét schoonheidsideaal is, is het hebben van een platte buik voor veel vrouwen wel een doel. Dit kun je bereiken door regelmatig buikspieroefeningen te doen, het liefst in combinatie met gezond en gevarieerd eten.

Is buikvet of een grote venusheuvel het probleem waardoor een bikini bridge niet aan je besteed is? Liposuctie van de buik of venusheuvel of een pubis-lift zijn ingrepen die kunnen bijdragen aan een slanker silhouet. Een arts kan je voorlichten over welke behandeling bij je past.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.