Borstvergroting: Waar moet je aan denken?

Borstvergroting: Heel wat voordelen

Een borstvergroting is een chirurgische ingreep en schrikt dus misschien wat af, net als de ongeveer zes weken nazorg, maar die zaken wegen niet op tegen de levenslange voordelen van een geslaagde borstvergroting. Zeker wanneer de ingreep niet zuiver om esthetische redenen is, maar (ook) ingegeven door mentale issues. Want borsten vormen nu eenmaal een onderdeel van het lichaam, en als dat onderdeel voor onvrede zorgt, kan een ingreep dat tij wonderwel keren.

Kleine borsten

Borstvergroting na borstkankerbehandeling

Borstkanker kan verwoestende gevolgen hebben, bijvoorbeeld wanneer de borst of borsten moeten worden verwijderd. Maar ook bij vrouwen met verhoogd risico is dit soms een noodzaak. Een borstreconstructie kan in deze gevallen wonderen doen voor de mentale gezondheid en het zelfbeeld van de patiënt.

Andere voordelen van borstvergroting

Er zijn nog heel wat andere redenen waarom vrouwen voor een borstvergroting kiezen. Zo kunnen vrouwen na de periode van borstvoeding minder stevige borsten hebben. Of zijn ze sowieso ontevreden over de beperkte omvang, waardoor ze zich minder vrouw gaan voelen. In al die gevallen kan een borstvergroting een positieve emotionele impact hebben. Overigens is het na een borstvergroting nog steeds perfect mogelijk om borstvoeding te geven.

Voordelen van borstvergroting: concreet

Hoewel veel vrouwen vrede hebben met hun kleine of esthetisch niet volmaakte borsten, zijn er evenveel die wél issues hebben. Met als gevolg dat het de kwaliteit van hun leven gevoelig schaadt: ze schamen zich voor hun borsten, ze durven niet gaan zwemmen of zich sexy kleden, ze voelen zich onzeker in bed, enzovoort. Psychische klachten zijn hier geen uitzondering.

Een borstvergroting kan die levenskwaliteit gevoelig opkrikken. Na de operatie heeft de patiënt doorgaans meer zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld, groter bewustzijn van de eigen seksualiteit … Kortom, ze gaan zich beter voelen over hun lichaam, stellen zich socialer op en komen aantrekkelijker en meer zelfzeker over.

Overigens geven we hier niet toe aan het cliché van vrouwen met mentale problemen die kiezen voor een borstvergroting. Dat kan de oorzaak zijn, maar vaak is het ook gewoon een manier om zich (nog) beter te voelen over het eigen lichaam.

Belangrijk is bovenal dat de wens om een borstvergroting of borstreconstructie te laten uitvoeren komt vanuit de wens van de vrouw zelf en niet bijvoorbeeld van de partner.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.