Borstvergroting: Waar moet je aan denken?

Alle feiten over een facelift

Onder andere door het veelvuldig gebruik van “bewerkte” foto's op social media, is tegenwoordig uitstraling en een eerste indruk steeds belangrijker in onze samenleving. We willen er altijd op ons best uitzien. Een beetje hulp mag best, maar we willen wel onszelf blijven! Als mensen bij ons langskomen voor een facelift, dan is dat meestal omdat ze zich jonger voelen dan dat ze er uitzien. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat die balans op een natuurlijke wijze hersteld wordt, zonder dat anderen zien dat ze geopereerd zijn.

facelift

Wanneer een facelift?

Door de zwaartekracht en de leeftijd zakt alles langzaam maar zeker naar beneden toe. Je gezicht krijgt hierdoor vaak in de loop der jaren een wat droevige uitstraling. Daarnaast vermindert de huid elasticiteit, waardoor er plooien ontstaan. Als laatste verlies je onderhuids volume, waardoor je gezicht meer gaat invallen. Dit alles doet wat met je uitstraling en daar kun je je aan gaan storen.


Wordt het onnatuurlijk?

Misschien ben je bang dat je er onnatuurlijk uit gaat zien, dat anderen zien dat je een ingreep hebt gehad of dat je zult veranderen. Deze twijfels kan ik bij je wegnemen. De ingreep is namelijk zo ontwikkeld dat we met zo min mogelijk zichtbare littekens een optimaal effect creëren. Je krijgt geen maximale, maar juist een optimale verbetering. Dit effect bereik je door de huid niet alleen naar achteren te trekken, maar voornamelijk omhoog.

Het resultaat van een facelift

Het leuke van dit soort ingrepen is dat je er niet alleen beter uitziet, maar dat je je vooral ook beter voelt. En juist dat straal je uit naar de buitenwereld! Hierdoor ontvang je extra positieve feedback van anderen, wat je eigen gevoel alleen maar versterkt. Een gunstig sneeuwbaleffect dus. Het resultaat houdt officieel tussen de tien en vijftien jaar aan, maar in ervaring blijkt dat dit vaak zelfs nog langer is.

Dus; twijfel jij over een facelift? Wacht er dan niet te lang mee. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om de effecten van de veroudering te corrigeren. Dus, hoe eerder je erbij bent, hoe meer schade je kunt voorkomen en hoe langer je er voordeel van hebt.

De interessantste vragen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een facelift op een rijtje:

Als je een facelift doet rond je 45e, is zo'n lift dan ook weer nodig rond je 65e ?

Dit is erg afhankelijk van je levensstijl, je huidtype en je genetisch materiaal. Dus als je van nature een hele slappe huid hebt, dan is de kans natuurlijk aanwezig dat je hier na verloop van jaren weer mee geconfronteerd wordt. Maar als je een goede huidkwaliteit hebt, je zit niet te veel in de zon en je rookt niet, dan is de kans vrij groot dat het maar één keer nodig is en daarna niet meer. Het grote voordeel van een facelift op relatief jonge leeftijd is dat de ingreep niet zo uitgebreid en minder impactvol hoeft te zijn. Als je er op tijd bij bent, dus vóór de rimpels en verzakkingen al duidelijk zichtbaar beginnen te worden, dan kun je met relatief bescheiden middelen heel veel effect bereiken. Met een structurele verbetering van je gezicht als langdurig resultaat.

Maakt ook een wenkbrauwlift onderdeel uit van een facelift?

Nee, een facelift behandelt het onderste gedeelte van je gezicht. Een wenkbrauwlift is hiermee echter goed te combineren en zal meer balans in je gezicht brengen als je last hebt van een vermoeide, boze uitdrukking.

In hoeverre zijn rimpels rond de mond te verminderen met een hals-/facelift?

Rimpelvorming boven de bovenlip vindt eigenlijk plaats door spierspanning. Hooguit met fillers of een laserbehandeling kun je hier enige verbetering krijgen. De plooien aan weerskanten van de bovenlip kan men eveneens behandelen met een filler. Het effect van een facelift is echter wél te zien vanaf de mondhoeken naar beneden en vanaf daar langs de kaaklijn tot de hals. Dus met name in de ‘onderste 1/3 van je gezicht’.

Maak een afspraak met Dr. Wim Danau

Contacteer Dr. Wim Danau hier om een afspraak te maken. Samen kunnen jullie uw wensen en de mogelijkheden bespreken in alle discretie.