[rev_slider_vc alias=”gelaat_banner”]

Informatie over gelaatschirurgie

Als uw kaaklijn gaan hangen is en u last gekregen heeft van hamsterwangen, kunt u deze op professionele wijze laten liften bij Dr. Wim Danau. Bij esthetische gelaatschirurgie heeft de patiënt de expliciete vraag om er ‘mooier’, ‘jonger’, ‘slanker’ of ‘vrouwelijker’ uit te zien. De zwaartekracht, zonlicht, stress, genetica, gewichtsverlies en roken hebben een tol op iemands huid en de onderliggende weefsels. Dit leidt tot een verlies aan huidelasticiteit en zwakte van de onderliggende weefsels en steunstructuren. De fysieke effecten zijn terug te vinden in voorhoofdsrimpels, hangende wenkbrauwen, overtollige boven- en onderooglidhuid, kraaienpootjes, verslapping van de wangen (verlies van jukbeen definitie) en diepe plooien rond de neus en mond. Ook hamsterwangen (ophoping van weefsel langs de kaaklijn) en verlies van de halscontour zijn hier een effect van. Gelukkig kunt u hamsterwangen laten liften om terug een frisse gelaatsuitdrukking te krijgen.

Hamsterwangen laten liften

Hamsterwangen ontstaan door een slappe kaaklijn. De wangen en huid van de kaaklijn worden slap doordat de stevigheid en elasticiteit van het weefsel in het gezicht afneemt. Dit is een natuurlijk gevolg van het verouderingsproces. Ook volumeverlies, botverlies, steun- en vetweefselverlies zijn oorzaken van een slappe kaaklijn. Het weefsel op het jukbeen krijgt door al die veranderingen op een bepaald moment niet voldoende steun meer. Hierdoor zakt de huid naar de kin en ontstaan er hamsterwangen.

Gelaatschirurgie, zoals het liften van hamsterwangen, is bedoeld om deze effecten te elimineren door het herstel van de huid en weke delen naar zijn oorspronkelijke positie terug te brengen. Hierdoor bekomt u een mooi gevormd, fris, jeugdig uiterlijk, gepaard met een groter zelfvertrouwen.

Het enige wat een gelaatscorrectie en het liften van hamsterwangen niet kunnen doen, is het verouderingsproces stopzetten. Wel kunt u er de klok een heel stuk mee terugdraaien. De eerste tekenen van het ouder worden, kunnen letterlijk aan het gezicht onttrokken worden door het weghalen van overtollig vetweefsel, het straktrekken van de onderliggende weefsels en het effenen van de huid van uw gezicht en nek.

Gelaatschirurgie

De V- vorm (links) van het gezicht is een kenmerk van jeugdigheid en aantrekkelijkheid. Bij veroudering ontstaat progressief een omgekeerde V-vorm (rechts) door volumeverlies en weefselverplaatsing.

Lees zeker ook onze pagina’s over:

Bespreek uw wensen met de plastisch chirurg

Bent u onzeker over uw hamsterwangen en wilt u deze graag laten liften? Contacteer dan Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie. Dit kan door te bellen naar + 32 (0)46 83 17 9 89, door een e-mail te sturen naar dr.danau@telenet.be of door het contactformulier in te vullen.