[rev_slider_vc alias=”gelaat_banner”]

Informatie over gelaatschirurgie

Bij esthetische gelaatschirurgie heeft de patiënt de expliciete vraag om er “mooier” of “jonger” of “slanker” of “vrouwelijker” uit te zien.
De zwaartekracht, zonlicht, stress, genetica, gewichtsverlies en roken hebben een tol op iemands huid en onderliggende weefsels. Dit leidt tot een verlies aan huidelasticiteit en zwakte van de onderliggende weefsels en steunstructuren. De fysieke effecten zijn terug te vinden door middel van voorhoofdsrimpels, hangende wenkbrauwen, overtollige bovenste en onderste ooglidhuid, kraaienpootjes, verslapping wangen (verlies van jukbeen definitie), diepe plooien rond de neus en mond, hamsterwangen (ophoping weefsel langs de kaaklijn ) en verlies van de halscontour.

Hamsterwangen ontstaan door een slappe kaaklijn. De wangen en huid van de kaaklijn worden slap doordat de stevigheid en elasticiteit van het weefsel in het gezicht afneemt. Dit is een natuurlijk gevolg van het verouderingsproces. Ook volumeverlies, botverlies, steun- en vetweefselverlies kunnen oorzaken van een slappe kaaklijn zijn. Het weefsel op het jukbeen krijgt door al die veranderingen op een bepaald moment niet voldoende steun meer. Hierdoor zakt de huid naar de kin en ontstaan er hamsterwangen.

Gelaatschirurgie is bedoeld om deze effecten te elimineren door het herstel van de huid en weke delen naar zijn oorspronkelijke positie terug te brengen waardoor een mooi gevormd, fris, jeugdig uiterlijk wordt bekomen, gepaard met een groter zelfvertrouwen.

Het enige wat een gelaatscorrectie niet kan doen, is het verouderingsproces stopzetten. Wel kunt u er de klok een heel stuk terugdraaien. De eerste tekenen van het ouder worden kunnen letterlijk aan het gezicht worden onttrokken door het weghalen van overtollig vetweefsel, het straktrekken van de onderliggende weefsels en het effenen van de huid van uw gezicht en nek.

Gelaatschirurgie

De V- vorm (links) van het gezicht is een kenmerk van jeugdigheid en aantrekkelijkheid. Bij veroudering ontstaat progressief een omgekeerde V-vorm (rechts) door volumeverlies en weefselverplaatsing.

Lees zeker ook onze pagina’s over:

Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie.