Bilvergroting

Met een bilvergroting kunnen te kleine, platte of uitgezakte billen gecorrigeerd worden. Door je billen op te vullen met implantaten, krijgen deze een mooie ronde vorm en staat strakke kleding beter. Bilvergrotingen worden al veel uitgevoerd in de VS en Zuid-Amerika en beginnen nu ook populairder te worden in Europa.

De vorm van je billen

Hoe je billen er uit zien is grotendeels erfelijk. Zo wordt de vorm van je billen bepaald door de elasticiteit van de huid en de verhouding tussen vetweefsel en huidweefsel.

In de loop der jaren kan de elasticiteit van de huid verminderen, waardoor de billen kunnen gaan hangen. Ook zwangerschap en groot gewichtsverlies kunnen van invloed zijn op de vorm van je billen.

Als je je vooral stoort aan de omvang van je billen dan kun je ze laten vergroten. Vergroting van de billen wordt gedaan middels plaatsing van bilimplantaten.

De operatie

Bilvergroting - Bilimplantaten

Insnede in de bilplooi

Het plaatsen van bilimplantaten wordt onder volledige verdoving (narcose) gedaan. De operatie begint met een sneetje in de bilplooi. De bil wordt opengesneden tot op de spier. Vervolgens wordt het implantaat in de bilspier geplaatst. Vervolgens kan dezelfde procedure bij de andere bil worden uitgevoerd. Na plaatsing van de implantaten worden de wonden zorgvuldig dichtgehecht. De hechtingen dienen te worden verwijderd na 10 tot 14 dagen. Deze operatie kan eventueel worden gecombineerd met een liposuctie van de dijen en flanken.

Herstel na een bilvergroting met implantaten

Soms worden er na de operatie slangetjes (drains) in de wond gehecht om overtollig vocht en bloed af te voeren. Deze drains kunnen meestal na 1-2 dagen worden verwijderd.

Na plaatsing van de implantaten kan het omgevende weefsel samen gaan trekken. Dit kan pijnlijk zijn en paracetamol en ibuprofen kunnen helpen tegen deze pijn. Verder kunnen er bloeduitstortingen zichtbaar zijn. Dit is normaal en deze zullen na enkele dagen weg trekken.

Voor het herstel na de operatie geldt het volgende:

  • Je zult ongeveer 6 weken lang dag en nacht een panty moeten dragen. Dit om de nieuwe vorm van de billen te ondersteunen en zwelling van het operatiegebied te voorkomen.
  • Het is belangrijk om ongeveer 6 weken lang de implantaten niet te belasten. Houd daarom rekening met je houding. Bij het zitten is het van belang goed rechtop te zitten. Probeer bij het slapen zo min mogelijk op je rug te liggen.
  • Houd een aantal dagen rust na de operatie. Vermijd zware lichamelijke inspanning gedurende 6 weken.

Resultaat bij een bilvergroting met implantaten

Na de operatie is het resultaat meteen zichtbaar. Wel is het zo dat er in eerste instantie nog zwellingen zijn, die met de tijd zullen afnemen. In het geval van een bilvergroting door middel van implantaten is tijd nodig voor de weefsels om de implantaten heen te groeien. Het uiteindelijke resultaat is daarom pas na 3 maanden zichtbaar. Het eindresultaat is over het algemeen blijvend.

 

bilvergroting vóór

2 x 330cc rond vóór

bilvergroting na

2 x 330cc rond na

bilvergroting vóór

2 x 330cc rond profiel vóór

bilvergroting na

2 x 330cc rond profiel na

 

 

 

 

 

 

 


Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie.

U kan meer informatie vinden over bilvergroting via de volgende link van de The American Society for Aesthetic Plastic Surgery.