Armlift

Armlift voorWat is een armlift?

Een armlift is een regelmatig uitgevoerde operatie en kan uitkomst bieden indien u te veel huid heeft aan de onderzijde van de bovenarmen.

De huid kan slap en uitgerekt zijn door onder andere vermagering of veroudering.

Soms kan de overtollige huid een belemmering geven bij het gebruik van de armen, maar meestal heeft de operatie een cosmetische reden.

armliftIngreep

De operatie vindt plaats onder algemene anesthesie en duurt ongeveer een tweetal uur.
Bij een armlift wordt het teveel aan huid weggenomen, soms gecombineerd met een

Het litteken loopt doorgaans van in de oksel tot aan de elleboog en bevindt zich aan de onderkant van de arm.

Risico’s en complicaties

Complicaties komen dankzij de moderne anesthesie zelden voor. Algemene chirurgische complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelsstoornissen, trombose, slechte wondgenezing of een allergische reactie. Specifieke complicaties van het liften van de huid van de bovenarmen zijn slechte genezing van het litteken, verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping. Het is belangrijk dat u voor de operatie stopt met roken, om ongewenste complicaties te voorkomen.

Nazorg bij een armlift

Er wordt een drukverband op de wonde aangebracht dat gedurende twee weken ter plaatse moet blijven. De eerste dagen na een armlift heeft u last van zwelling waardoor het dragen van het drukverband vaak onaangenaam is. Na 3 dagen neemt de zwelling af en geeft de steun van de elastische armkous een comfortabel gevoel.
Na twee weken wordt het verband en de hechtingen verwijderd.
De armen moet u wel wat rust geven gedurende 4 weken, daarna kunt u weer alles doen.

De littekens van de arm lift blijven meestal zichtbaar, ondanks dat we met de uiterste nauwkeurigheid de wond sluiten. De littekens gaan vervagen maar dit kan tot een jaar duren. Tijdens deze periode raden we u aan het litteken zeker te beschermen tegen de zon.

Armlift vóór

Armlift vóór


Armlift na

Armlift na

 

Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie.