Algemene info ooglidcorrectie

Info ooglidcorrectie

 

Onze oogleden zijn erg gevoelig voor de zwaartekracht en oogleden met teveel of verslapt weefsel doen u er vaak ouder en vermoeid uitzien. Bovendien kunnen ze het zicht beperken. Een plastisch chirurg kan het teveel aan huid en vetweefsel van het bovenste en onderste ooglid wegnemen. Een ooglidcorrectie of blepharoplastiek bezorgt u op een relatief eenvoudige manier die frisse blik van weleer.

 

Ooglidcorrectie: eerste consult

Op uw eerste consultatie wordt nagegaan of de oorzaak van uw verouderde blik daadwerkelijk bij uw oogleden ligt. Soms is het probleem namelijk niet te wijten aan het bovenste ooglid, maar aan te laag hangende wenkbrauwen. Aangezien het probleem steeds bij de oorsprong moet aangepakt worden, dient men in dit geval dus een wenkbrauwlift te overwegen. Ook uw medische voorgeschiedenis wordt tijdens dit consult besproken. Indien u afwijkingen heeft aan de ogen, schildklier, sluitspier van de ogen of traanproductie kan de ooglidcorrectie mogelijks niet doorgaan.

 

Hangende oogleden en wallen: oorzaken

De hoofdoorzaak van hangende oogleden en wallen is het natuurlijke verouderingsproces. Vroeg of laat wordt iedereen dus met dit fenomeen geconfronteerd. Roken, drinken en de zon kunnen dit proces echter wel versnellen. Ouder worden werkt de vermindering van de elastische bindweefselvezels in de hand. Hierdoor verliest de huid haar strakheid en souplesse; de bovenste oogleden gaan hangen. Ook het bindweefsel dat het vetweefsel op haar plaats houdt wordt slapper. Hierdoor gaat het vet uitpuilen, met de welbekende wallen tot gevolg. De oplossing is blepharoplastiek. Een ooglidcorrectie is een zeer courante ingreep en kan uw gezicht op een relatief eenvoudige manier opfleuren en verjongen.

Een ooglidcorrectie kan eventueel worden gecombineerd met andere gelaatschirurgie zoals facelift, neuscorrectie, fillers, spierontspanners.


Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie.

U vindt meer informatie op de website van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, de American Society of Plastic Surgery en ISAPS.