Oorcorrectie

Wat is een oorcorrectie?

Bij een oorcorrectie of otoplastie worden afstaande oren gecorrigeerd. In de meeste gevallen worden afstaande oren veroorzaakt door de afwezigheid van een plooi in het oorkraakbeen, die bekend staat als de antihelix. Het is een kenmerk dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Afstaande oren kunnen voor de persoon in kwestie een bron van irritatie zijn met soms zelfs psychische problemen. Dit kan verholpen worden door een kleine ingreep. Uw chirurg kan de stand van de oren zodanig corrigeren, dat de ergernis en het onzekerheidsgevoel volledig tot het verleden behoren.

De behandeling die we toepassen bij een oorcorrectie

De oorcorrectie gebeurt onder plaatselijke verdoving. Er wordt een insnede gemaakt aan de achterkant van het oor. Vervolgens wordt het kraakbeen geplooid en vastgehecht waardoor er een nieuwe hoek tussen oor en hoofd gecreëerd wordt. De ingreep duurt ongeveer een uur en nadien kan u terug naar huis.

Benieuwd hoe Dr. Danau u kan helpen?

Na de ingreep

U moet gedurende vijf dagen dag en nacht een verband rond het hoofd dragen om de oren goed op de plaats te houden.  Nadien zal u nog gedurende een maand een zwachtel of stevige haarband moeten dragen tijdens de nacht. Een aantal dagen tot een week rust nemen, is aan te bevelen na de ingreep en zeker enkele weken na de behandeling zal u voorzichtig moeten zijn bij het slapen, wassen en sporten.

Resultaat

Een oorcorrectie is een chirurgische ingreep, aldus is het eindresultaat niet direct na de behandeling te zien. De zwelling moet afnemen en de oorschelp kan eventjes rood en opgezwollen blijven. Het uiteindelijke resultaat is na een maand te beoordelen en is blijvend.

Oorcorrectie Dr Wim Danau

Neem contact op en maak een afspraak

Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen, te bellen naar + 32 (0)46 83 17 9 89 of een mail te sturen naar dr.danau@telenet.be. Naast een oorcorrectie kunt u onder andere ook bij onze kliniek terecht voor een ooglidcorrectie of een liposuctie.