Tepelcorrectie

Wat is een tepel(hof)correctie?

Een tepel bestaat uit twee gedeelten; het tepelhof (gekleurde gedeelte rondom de tepel) en de tepel (uitstekende gedeelte).

Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met tepelproblemen zoals te grote, asymmetrische, uitpuilende of ingetrokken tepels. De gemiddelde diameter van een tepelhof is ongeveer 4,5 cm.

Een tepel(hof)correctie wordt vaak uitgevoerd omdat met het klimmen der jaren het tepelhof groter kan worden. Veel vrouwen vinden dit niet mooi. Ook na zwangerschap komt het regelmatig voor dat de grootte van de borsten en de tepels zijn veranderd.

Door een tepel(hof)correctie kan de vorm, de afmeting en/of de aanwezigheid van een ingetrokken tepel gecorrigeerd worden.

Behandeling tepelcorrectie

Een tepel(hof)correctie vindt plaats onder lokale verdoving of onder algehele narcose.

Deze ingreep kan worden gecombineerd met een borstlift of borstvergroting of borstverkleining.

Waaruit kan een behandeling bestaan:

  • Verkleinen tepelhof: Indien het tepelhof wordt verkleind,wordt er een incisie rondom het tepelhof of direct rondom de tepel geplaatst, waarna de overtollig huid van het gepigmenteerde gedeelte van de tepelhof wordt verwijderd. De incisies worden gehecht met zowel oplosbare als niet oplosbare hechtingen. Het verkleinen van de tepelhof wordt vaak gecombineerd met een borstlift.
  • Inkorten tepel: een te grote tepel kan verkleind/ingekort worden door het verwijderen van klierweefsel en huid van de tepel.
  • Ingetrokken tepel: bij de correctie van een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes losgemaakt waardoor de tepel niet meer naar binnen “getrokken” zal worden.

Na de tepelcorrectie ingreep

De eerste week dient u het rustig aan te doen en de instructies van de plastisch chirurg goed op te volgen.

In de regel kan men na een tepelcorrectie borstvoeding geven. Vanwege de operatie aan en rondom de melkgangetjes kunnen we hierop nooit een garantie geven.

Herstel

Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd zijn. Geleidelijk aan zal dit zich weer herstellen. De aanwezige littekens kunnen in het begin rood en vurig zijn, deze zullen na verloop van tijd lichter worden, maar nooit geheel verdwijnen. Het uiteindelijke resultaat is na een paar maanden zichtbaar.

 

tepelcorrectie ingetrokken tepel

Ingetrokken tepel vóór

Tepelcorrectie ingetrokken tepel na

Ingetrokken tepel na

 

Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie.