Een tepel bestaat uit twee gedeelten; het tepelhof (gekleurde gedeelte rondom de tepel) en de tepel (uitstekende gedeelte). Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met tepelproblemen zoals te grote, asymmetrische, uitpuilende of ingetrokken tepels. De gemiddelde diameter van een tepelhof is ongeveer 4,5 cm.
Een tepelcorrectie wordt vaak uitgevoerd omdat met het klimmen der jaren het tepelhof groter kan worden. Veel vrouwen vinden dit niet mooi. Ook na zwangerschap komt het regelmatig voor dat de grootte van de borsten en de tepels zijn veranderd. Door een tepelcorrectie kan de vorm, de afmeting en/of de aanwezigheid van een ingetrokken tepel gecorrigeerd worden.
Een tepelcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving of onder algehele narcose. Deze ingreep kan worden gecombineerd met een borstlift of borstvergroting of borstverkleining. De behandeling kan bestaan uit:
De eerste week dient u het rustig aan te doen en de instructies van de plastisch chirurg goed op te volgen. In de regel kan men na een tepelcorrectie borstvoeding geven. Vanwege de operatie aan en rondom de melkgangetjes kunnen we hierop echter nooit een garantie geven.
Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd zijn. Geleidelijk aan herstelt zich dit weer. De aanwezige littekens kunnen in het begin rood en vurig zijn, maar worden na verloop van tijd lichter. Ze verdwijnen echter nooit geheel. Het uiteindelijke resultaat is na een paar maanden zichtbaar.
Ingetrokken tepel vóór
Ingetrokken tepel na
Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken. Bij onze kliniek gebeurt dit in alle discretie. Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Bel dan naar + 32 (0)46 83 17 9 89, stuur een e-mail naar dr.danau@telenet.be of vul het contactformulier in.