Tepelcorrectie

Wat is een tepelcorrectie?

Wilt u een tepelcorrectie laten uitvoeren? Dan zit u goed bij Dr. Wim Danau in Dilbeek. Een tepel bestaat uit twee gedeelten; het tepelhof (gekleurde gedeelte rondom de tepel) en de tepel (uitstekende gedeelte). Zowel mannen als vrouwen krijgen te maken met tepelproblemen zoals te grote, asymmetrische, uitpuilende of ingetrokken tepels. De gemiddelde diameter van een tepelhof is ongeveer 4,5 cm.

Een tepelcorrectie wordt vaak uitgevoerd omdat met het klimmen der jaren het tepelhof groter kan worden. Veel vrouwen vinden dit niet mooi. Ook na zwangerschap komt het regelmatig voor dat de grootte van de borsten en de tepels zijn veranderd. Door een tepelcorrectie kan de vorm

Benieuwd hoe Dr. Danau u kan helpen?

De behandeling bij een tepelcorrectie

Een tepelcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving of onder algehele narcose. Deze ingreep kan worden gecombineerd met een borstvergroting of borstverkleining. De behandeling kan bestaan uit:

  • Verkleinen van het tepelhof: Indien het tepelhof wordt verkleind, wordt er een incisie rondom het tepelhof of direct rondom de tepel geplaatst, waarna de overtollige huid van het gepigmenteerde gedeelte van het tepelhof wordt verwijderd. De incisies worden gehecht met zowel oplosbare als niet oplosbare hechtingen. Het verkleinen van het tepelhof wordt vaak gecombineerd met een borstlift.
  • Inkorten van de tepel: een te grote tepel verkleinen of inkorten door het verwijderen van klierweefsel en huid van de tepel.
  • Correctie van een ingetrokken tepel: bij de correctie van een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes losgemaakt, waardoor de tepel niet meer naar binnen ‘getrokken’ wordt.

Na de tepelcorrectie ingreep

De eerste week dient u het rustig aan te doen en de instructies van de plastisch chirurg goed op te volgen. In de regel kan men na een tepelcorrectie borstvoeding geven. Vanwege de operatie aan en rondom de melkgangetjes kunnen we hierop echter nooit een garantie geven.

Herstel

Het gevoel in de tepel kan in het begin verminderd zijn. Geleidelijk aan herstelt zich dit weer. De aanwezige littekens kunnen in het begin rood en vurig zijn, maar worden na verloop van tijd lichter. Ze verdwijnen echter nooit geheel. Het uiteindelijke resultaat van de tepelcorrectie is na een paar maanden zichtbaar.

 

tepelcorrectie ingetrokken tepel

Ingetrokken tepel vóór

Tepelcorrectie ingetrokken tepel na

Ingetrokken tepel na

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Contacteer Dr. Wim Danau te Dilbeek om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken. Bij onze kliniek gebeurt dit in alle discretie. Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken? Bel dan naar + 32 (0)46 83 17 9 89, stuur een e-mail naar dr.danau@telenet.be of vul het contactformulier in.