Borstlift met implantaten

Wat is een borstlift met implantaten?

Een borstlift met implantaten is een chirurgische ingreep waarbij én de vorm én het volume van de borst worden veranderd. Met zo min mogelijk littekens wordt er een meer staande borstvorm gemaakt mede door gebruik te maken van een borstprothese. Het is een ideale methode om een correctie te verzorgen voor vrouwen met:

  • Hangende, verslapte, te kleine borsten (na bv. zwangerschap of spontaan ontstaan)
  • Asymmetrie bij slappe, hangende wat kleine borsten

Vanzelfsprekend dient het zelfbeeld van de betreffende persoon stabiel te zijn en mag men niet verwachten dat levensgeluk alleen maar afhangt van een verstevigde meer staande vorm van de borst. Tegelijkertijd mag u wel verwachten dat u zich zekerder voelt in uw vel en uw uitstraling door de ingreep verbetert. Er wordt bij voorkeur gestreefd naar harmonie en dus een passende vorm van de borst bij het gehele lichaam.

De ingreep

Bij een borstlift met implantaten maakt de plastisch chirurg een incisie rond de tepel en van de tepel naar de borstplooi. Vervolgens wordt de overtollige huid verwijderd. De tepel wordt naar boven verplaatst. Indien gewenst kan tijdens de ingreep ook een tepelcorrectie worden uitgevoerd. Om het tekort aan volume te compenseren brengt de chirurg een borstprothese in. De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Na de operatie krijgt u een steunbeha aangebracht om de borsten te ondersteunen en te beschermen. Deze moet u één maand dragen.

Risico’s

Het risico wordt voornamelijk bepaald door drie factoren:

Roken: Roken geeft duidelijk meer wondproblemen.

Systeemziektes: Suikerziekte, zwaarlijvigheid, hartstoornissen, hoge bloeddruk,… geven een verhoogd risico op wondproblemen doordat de weefsels minder doorbloed zijn.

Hoogte van de tepel: Hoe meer de tepel naar boven moet geplaatst worden, hoe groter het risico op gevoelsstoornissen of doorbloeding- stoornissen van de tepel.

Uw arts zal U op de hoogte stellen van eventuele risico’s, rekening houdend met uw persoonlijke situatie. Doorgaans zijn de risico’s echter klein.

Borstlift met implantaten vóór

Borstlift met implantaten vóór


Borstlift met implanaten na

Borstlift met implantaten na


U vindt meer informatie via de volgende link info borstlift/borstverkleining en borstvergroting.

Indien u denkt aan een borstlift met implantaten dan vindt via de volgende link algemene informatie borstlift/borstverkleining en borstvergroting.

Indien uw ingreep reeds gepland is dan vindt u via de volgende link de richtlijnen vóór en na borstlift/borstverkleining en borstvergroting.


Contacteer Dr. Wim Danau om uw wensen en de verschillende mogelijkheden persoonlijk te bespreken in alle discretie.

Meer info kan u vinden op onze algemene pagina over borstvergroting.